« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STANJE STABILNO

Bill Clinton podvrgnut hitnoj operaciji srca

Clinton je primljen u bolnicu nakon što je osjetio pritisak u prsnom košu, a ugrađena su mu dva stenta u jednu od koronarnih arterija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Bill Clinton

,

operacija srca

,

stent

Bivši američki predsjednik Bill Clinton u četvrtak je primljen u bolnicu u New Yorku zbog bolova u prsnom košu, gdje je hitno podvrgnut kirurškom zahvatu, izvijestili su američki mediji.

"Clinton (63) je primljen u Presbiterijansku bolnicu u New Yorku nakon što je osjetio pritisak u prsnom košu", naveo je Douglas Band, savjetnik bivšeg predsjednika u pisanom priopćenju, prenosi CNN.

"Nakon posjeta svome kardiologu, podvrgnut je postupku ugradnje dva stenta u jednu od koronarnih arterija. Predsjednik Clinton je dobro raspoložen, i nastavit će s radom za svoju zakladu te s humanitarnim naporima u Haitiju i dugoročnoj obnovi", istakao je Band.

Godine 2004., Clinton je podvrgnut ugradnji četiri srčana premosnice kako bi se oslobodile četiri blokirane arterije.

MSNBC News je izvijestio da je američka državna tajnica Hillary Clinton na putu za New York, kako bi posjetila supruga u bolnici, te da je o svemu obaviještena i Bijela kuća.

Posljednjih je tjedana Bill Clinton, kao posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Haiti, bio stalno angažiran oko misije UN-a na Haitiju i pružanja pomoći stanovnicima te karipske države devastirane katastrofalnim potresom 12. siječnja. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 00:59:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh