« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
IVO JOSIPOVIĆ

Bill Clinton obećao je dovođenje američkih ulagača u Hrvatsku

Hrvatski predsjednik izjavio je da mu je bivši američki predsjednik obećao dovođenje američkih investitora u Hrvatsku, koji bi ulagali u turizam

Ivo Josipović
Ivo Josipović (CROPIX)
Više o

turizam

,

Bill Clinton

,

Ivo Josipović

,

recepti za sendviče

"Bilo je razgovora o mogućim investitorima iz SAD-a. Bivši predsjednik Clinton je ponudio neke inicijative koje ću ja prenijeti hrvatskoj vladi", rekao je Josipović hrvatskim novinarima u New Yorku. On je izrazio nadu da će Bill Clinton u dogledno vrijeme doći u Hrvatsku s investitorima, što bi trebalo pridonijeti gospodarskoj suradnji SAD-a i Hrvatske.

Na pitanje da li su spominjani konkretni ulagači, Jospović je rekao da se načelno razgovaralo o ulaganju u turizam. Clinton i Josipović sastali su se u ponedjeljak navečer, a razgovarali su i o stanju u regiji.

"Predsjednik Clinton je poznat kao prijatelj Hrvatske i regije. Razgovarali smo o stanju u regiji, o potrebi da se stanje i dalje popravlja, da se između država uspostavi što bolja suradnja i da se rješavaju problemi iz prošlosti", rekao je Josipović, ističući da je "Clinton podržao napore koja Hrvatska poduzima u regiji".

Predsjednik Josipović u utorak je sudjelovao na otvaranju 6. godišnjeg sastanka Clintonove Globalne inicijative u New Yorku, na kojoj su se okupili predstavnici 90 zemalja, uključujući 67 sadašnjih i bivših državnika, oko 600 poslovnih čelnika i predstavnika više od 500 nevladinih organizacija. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 20:48:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Mirjana Luković
    21.09.2010. 22:26
    Jakog li obećanja,jel ono Obama predsjednik USA ili Clinton?Jadnika Joisu nije primila ni Hilari,nego suprug ministrice vanjskih poslova,napredujemo.....Koliku će on provizijicu mrknuti,za lobiranje,veću ili manju od Mate Granića?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh