« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
sramota ili realnost

Bilićevi fudbaleri nalili se na cajkama

Nije bila Fontana nego Funtana, ali alkohola je bilo kao u priči, a melos je bio čisti istok

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršič/CROPIX)
Više o

Hrvatska nogometna reprezentacija

,

cajke Funtana

Kako na fin način opisati večer prije utakmice Engleske i Ukrajine koja nam kroji sudbinu i odlučuje o plasmanu na Svjetsko prvenstvo? Vrlo teško, jer večera je počela uz blagoslov Bilića, no nije baš vjerojatno da je izbornik u tolikoj depresiji da je dozvolio izlazak do 1.40 u noći i potoke alkohola.

Na večeri nije bilo nikoga iz stručnog stožera i Ivice Olića, no ostatak ekipe nadoknadio je njegov izostanak muzikom na koju očito otkidaju. Cajke su omiljen izbor Rakitića, Srne i Mandžukića, oni se barem ne srame reći, no zagrebački narodnjački klubovi i inače su puni reprezentativaca koji nakon toga govore o zajedništvu i kako su se slučajno zatekli tamo.

Cajke, zapravo, i nisu neki problem. Kakva država i sport, takva i reprezentacija, stoga izboru muzike ove skupine gurača kožne lopte i ne treba osuđivati, ipak smo u demokraciji. No lokanje i vraćanje u hotel u sitnim jutarnjim satima definitivno ne može biti uzor mladim naraštajima.

Činjenica da su Anasa Sharbinija morali nositi, uz vidljivu kvrgu na glavi, treba najviše zabrinuti tatu Jamala, a možda je malo razočaranje što Niko Kranjčar nije zabavu napustio ranije, kao što to obično radi u Zagrebu.

Uglavnom, dečki su se zabavili, ali Bilić je izgubio i ono malo kredibiliteta koji je imao u hrvatskoj javnosti. Umjetni travnjak u Astani bit će, ipak, zadnji kriterij popularnosti. Naravno, uz preduvjet da Capellova brigada pivopija, od kojih svaki može zapiti cijelu našu repku pod stol i nakon toga odigrati 90 minuta kao da ništa nije bilo, pobijedi Ukrajinu.

10.10.2009. 14:08:31
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    10.10.2009. 14:17
    Sramotna realnost je što ti majmuni za ovakve i slične pizdarije u mjesec dana dobiju količinu novca kojom se, uz uvjet da ga ne vodi tatica nekog od njih, može spasiti po jedan škver ili koja druga 'tvrtka u nemilosti'...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh