« Nogomet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Bilić: Svi ovdje žele naslov prvaka Europe, pa tako i ja

Hrvatski izbornik pred stotinjak novinara u Bad Tatzmannsdorfu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

europsko prvenstvo

,

hrvatska reprezentacija

Prva konferencija za novinare u Bad Tatzmannsdorfu izazvala je ogromno zanimanje stranih medija. Slavena Bilića ‘rešetali’ su sa svih strana. Valjda ga jedino nisu pitali ‘jesmo li sami u svemiru?’. Našem izborniku nije bilo lako jer je odgovarao na hrvatskom, engleskom i njemačkom, ali nije previše podlegao nervozi - strpljivo je odgovorio na sva pitanja.

Tko su favoriti?

- Klasika - Nijemci, Francuzi i Talijani. Međutim, svi ostali su favoriti iz sjene. Zar Grčka u Portugalu nije to potvrdila?

Kako teku pripreme?

- Pripreme idu po planu i svi s nestrpljenjem očekujemo početak natjecanja. Okrenuti smo sami sebi i sve smo načinili kako smo planirali.

Igrači na misiNakon ručka i popodnevnog odmora, a prije pripreme za trening, naši su reprezentativci otišli na misu u lokalnu crkvu sv. Ivana Krstitelja. Misa nije bila samo za njih, nego su joj prisustvovali i ostali vjernici. I to je dio psihološke pripreme, traženja mira i ublažavanja nervoze. 

Zatvoreni treninzi?

- Mi ništa ne skrivamo, osim možda akcije iz prekida. Ali to nije razlog zašto zatvaram treninge. Razlog je što želim mir, a to je nemoguće postići kada 1000 ljudi na tribinama navija.

Možete li do naslova?

- Svih 16 izbornika koji su na ovom prvenstvu vjeruju ili se barem nadaju da mogu do kraja, pa tako i ja. Nismo za ovaj turnir dobili pozivnicu već smo vizu izvadili na terenu.

Utakmica protiv Austrije?

- Nadam se da će sve biti OK, ali prva je uvijek najteža. Da prvu igramo i protiv San Marina, ne bi bilo jednostavno!

Andreas Ivanschitz?

- Posljednjih nekoliko utakmica je počeo na desnoj strani, ali najmanje ostaje tamo. Ima slobodu kretanja i jako je opasan.

“Eduardo je ‘perfekt’, čovjek kojega nema. Zbog njega nećemo mijenjati sustav, nismo mi Chelsea - ako nema Drogbe, moraju mijenjati sve. Mi imamo sjajne zamjene za Dudua.”

Slaven Bilić
hrvatski izbornik

Je li Pranjić najslabija točka Hrvatske?

- On je naša jaka točka! Mi nemamo slabih točaka. Da ih imamo, ne bismo dvaput pobijedili Englesku i Izrael...

Osjećate li pritisak?

- Ovo je moje prvo veliko natjecanje na mjestu izbornika, ali to ne znači da se bojim. Nogomet je ipak samo igra. Imamo tri utakmice u skupini, ali neće to biti ništa manji pritisak nego u kvalifikacijama. Pitanje je kako prilazite turniru. Uvijek si pod nekim presingom, ovisi koliko visoko podigneš ljestvicu.        (METRO)

05.06.2008. 06:32:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh