« Nogomet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Jose Mourinho: Nisam poseban, ali sam velik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Jose Mourinho

,

Inter

Veliki Portugalac iznenadio je kroničare Intera sjajno naučenim talijanskim jezikom. Jose Mourinho očito se dobro pripremio a na predstavljanju u Milanu oduševio je prepunu dvoranu. Novi trener Intera najviše je simpatija prikupio kada je na jedno pitanje portugalskog novinara odbio odgovoriti na svom materinjem jeziku.

- Neću govoriti portugalski, jer tada ne bih usavršavao svoj talijanski - rekao je Portugalac.
Ovaj put nije izjavio da je poseban, kao što je učinio kad je dolazio u Chelsea.

- Ne mislim da sam poseban. Poseban je klub u koji dolazim. Mislim da sam veliki trener, no poseban ne želim biti. Osim po strasti kojom pristupam poslu za koji sam plaćen.
Što se tiče dolaska u Inter, Mourinho je priznao da je oduševljen pozivom talijanskih prvaka.

- Oduvijek sam želio raditi u velikom talijanskom klubu i iznimno sam zahvalan Morattiju i Branci, koji su mi to omogućili. Ovo je vrlo važan izazov u mojoj karijeri. Nadam se da će vam biti jednako ugodno družiti se sa mnom kao što će meni biti s vama - poručio je 45-godišnji Portugalac ‘sedmoj sili’.

- Također, želim demantirati da sam tražio veliki broj pojačanja od predsjednika. Revolucionarnih promjena neće biti. Doći će možda jedan ili dva nova igrača, najviše tri.
Što se tiče glavnog cilja, Portugalac se nije dvoumio:

- Osvojiti Ligu prvaka!

Mourinhov je dolazak izazvao nezapamćeno zanimanje u Italiji. Stigao je u 10.40, pedeset minuta prije početka konferencije za tisak, u autu sa zatamnjenim staklima. U salu za sastanke natiskale su se stotine novinara i mladih igrača milanskog kluba, a pred vratima su skandirale desetine navijača. (TS/METRO) 

04.06.2008. 05:35:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh