« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VJERSKA SLUŽBA

BiH: Vojska dobiva ured za katoličko dušobrižništvo

Ovaj potez može se smatrati potvrdom dobrih odnosa Svete Stolice i Bosne i Hercegovine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

vojska

,

BiH

,

Bosna i Hercegovina

,

Selmo Cikotić

,

ured za katoličko dušobrižništvo

,

alessandro d'errico

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico i ministar obrane BiH Selmo Cikotić potpisali su u četvrtak u Sarajevu ugovor između Svete Stolice i BiH o dušobrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika Oružanih snaga BiH.

Nuncij D'Errico kazao je tom prigodom kako je potpisivanje ugovora od velike važnosti za odnose između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je kako je to plod temeljnog ugovora između Vatikana i Bosne i Hercegovine potpisana 2006., kojim je uređen položaj Katoličke crkve u toj zemlji.

U tom ugovoru se prepoznaju izvrsni odnosi između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine, otkako ona postoji, te zauzimanje Svete Stolice za služenje miru, razvoju naroda, ljudskih prava i posebno vjerskih sloboda, kazao je D'Errico. Ministar obrane Cikotić podsjetio je na vrlo važnu potporu Svete Stolice Bosni i Hercegovini u tijeku rata.

Istaknuo je kako očekuje da će ugovor pomoći još boljoj suradnji Katoličke crkve i BiH te između crkava i vjerskih zajednica. Objasnio je da je pri Oružanim snagama BiH uspostavljena jedinstvena vjerska služba s tri dušobrižnička ureda za pripadnike katoličke, pravoslavne i islamske vjere. (hina/metro-portal)

08.04.2010. 16:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh