« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DODIK PORUČIO

BiH čeka scenarij bivše Jugoslavije

Predsjednik Republike Srpske ponovo je izjavio kako je Bosna i Hercegovina neodrživa i da će se vjerojatno raspasti, kao što je bio slučaj i s bivšom Jugoslavijom

Dodik smatra da će se BiH raspasti
Dodik smatra da će se BiH raspasti (Cropix)
Više o

Milorad Dodik

,

BiH

,

Bosna i Hercegovina

,

jugoslavija

'Uvidio sam da je BiH neodrživa zemlja i da je puna podjela', kazao je Dodik u intervjuu kojega je u petak objavio sarajevski 'Dnevni avaz'. Pritom je dodao kako međunarodna zajednica u BiH pokušava realizirati projekt koji je usmjeren protiv Srba i da je to razlog zbog kojega je u proteklim godinama promijenio svoju retoriku i od umjerenog političara postao radikalnim zagovornikom podjele BiH.

'Ja samo govorim da će, ukoliko ovako nastavimo, ova zemlja doživjeti sudbinu bivše Jugoslavije jer će se raspasti', izjavio je Dodik. Komentirajući probleme oko uspostave nove vlasti u BiH na temelju rezultata izbora provedenih 3. listopada, Dodik je kazao kako njegov Savez nezavisnnih socijaldemokrata (SNSD) nema ništa protiv koaliranja sa Socijaldemokratskom partijom BiH (SDP), ali istodobno ne želi prihvatiti predsjednika te stranke Zlatka Lagumdžiju kao partnera.

'Lagumdžija je svojim djelovanjem pokazao da ne može biti relevantan partner. Kada se on isključi iz svega mi sa SDP-om možemo nastaviti raditi', izjavio je Dodik, poručivši Lagumdžiji kako nema nikakvoga izgleda da dobije suglasnost srpskih stranaka za imenovanje na dužnost predsjedatelja Vijeća ministara BiH jer na toj poziciji treba biti 'legitimni predstavnik hrvatskog naroda'. 'On (Lagumdžija) bi mogao eventualno biti ministar za izbjeglice', zaključio je Dodik. (hina/metro-portal)

31.12.2010. 13:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh