« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ĐE'S, ROĐO? :)

Bigfoot je hibrid čovjeka i nepoznate vrste hominida?

Nije baš običaj da se senzacionalne znanstvene vijesti objavljuju na Facebooku, ali ova o sekvencioniranju DNA Bigfoota ipak je

Izgleda da nam je Bigofoot ipak rođak
Izgleda da nam je Bigofoot ipak rođak (Screenshot YouTube)
Više o

Bigfoot

,

Jeti

,

teorije zavjere

,

Sasquatch

,

mitohondrijska DNA

,

nuklearna DNA

,

ljudsko podrijetlo

Nakon što je nekoliko ekipa uglednih znanstvenika iz SAD, Kine, Velike Britanije i Rusije najavila sekvencioniranje DNA Bigfoota, Jetija ili Sasquatcha, kako vam drago, čini se da su u toj neobičnoj utrci pobijedili Amerikanci.

Naime, na službenoj Facebook stranici ruskog znanstvenika Igora Burtseva u petak je objavljeno da je dr. Melba Ketchum sa sveučilišta u Texasu uspješno sekvencionirala DNA Bigofoota i zaključila da se radi o hibridnom potomku nepoznatog hominida i moderne žene. 

Dr. Ketchum je analizirala preko stotinu uzoraka Bigfoota i detektirala niz od 20 mitohondrijalnih genoma koji potječu od majke, za koje je nedvojbeno da su ljudski. No, tri nuklearna genoma koji dijele podatke majke i oca imaju drugačije podrijetlo.

Kako je rekla sama dr. Ketchum u subotu, otkriveni genom jasno ukazuje da je Bigfootova mitohondrijska DNA jednaka ljudskoj, a nuklearna DNK predstavlja nešto novo i nepoznato. 

Otkriće je navelo dr. Ketchum na teoriju da je Bigfoot potomak nepoznatog hominida, rođaka ljudi i primata, i moderne žene, jer se to križanje dogodilo pred 15 tisuća godina.

Agilna znanstvenica odmah je zatražila od svjetskih vlada da ta bića uvrsti na popise starosjedilačkih naroda sa svim pravima koja imaju, primjerice, sjevernoamerički Indijanci ili brazilski Indiosi, te da uvede stroge kazne za tretiranje Bigfoota kao životinje.

Znanstvena je zajednica, razumljivo, skeptična dok ne vidi cijelo istraživanje, pa ćemo onda vidjeti što je zapravo spektakularno u tom otkriću.

27.11.2012. 18:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh