« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
UKLJUČITE SE!

Big Mac slavi 50. rođendan, a McDonald's nagrađuje

McDonald's Hrvatska povodom 50. obljetnice legendarnog burgera organizira nagradni natječaj na službenoj mobilnoj aplikaciji.

Nikad lakše do Big Maca
Nikad lakše do Big Maca (Arhiva)
Više o

mcdonald's

,

Big Mac

,

nagradna igra

Povodom 50. obljetnice legendarnog Big Maca McDonald's Hrvatska organizira nagradni natječaj na službenoj mobilnoj aplikaciji.  Pravi ljubitelji Big Maca mogu osvojiti MacCoin novčiće koje do kraja godine mogu zamijeniti za omiljeni burger u McDonald'su - ne samo u Hrvatskoj, već bilo gdje u svijetu!

Natječaj je aktivan radnim danom, od 27. kolovoza do 21. rujna, a natjecatelji će svoju priliku za osvajanje ove slasne valute imati svakog petka.  Broj nagrada je ograničen na ukupno 312 MacCoina svaki tjedan, pa je ključno sudjelovati svakodnevno i točno odgovoriti na svako dnevno pitanje, a pritom u petak biti i što brži!

Ukoliko ste poznavatelj povijesti, sporta, glazbe, znanosti i opće kulture, već ste u prednosti! Svakodnevno će biti postavljeno jedno pitanje iz pojedine dekade - od ludih sedamdesetih do danas.

50 godina Big Maca i njegovu povezanost s pop kulturom ilustratori Kristina Prgomet i Lovro Škiljić pretvorili su u kolaž koji budi nostalgiju, a niže šaljem i par zanimljivosti koje možda niste znali o Big Macu.

  1. Prvi su ljubitelji sendviča u slasnom Big Macu počeli uživati davne 1968. godine. Ovaj planetarno poznati burger osmislio je Jim Delligatti u Pittsburghu, SAD. Jim se poigrao namirnicama i kreirao sočan sendvič koji uključuje 2 goveđa odreska u finom pecivu posutom sezamom, sirom, kiselim krastavcima, sitno sjeckanim lukom i jedinstvenim Big MacTM umakom.
  2. Vrlo brzo iz SAD-a je krenuo osvajati Kanadu, a 1971. stiže u Europu.  U Hrvatskoj smo svoj prvi Big Mac mogli kušati u McDonald'su u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici od 1996. godine kada je McDonald's stigao u Hrvatsku. Danas se prodaje u više od 100 zemalja diljem svijeta.
  3. Svako pecivo Big Maca ima između 385 i 400 zrna sezama.
  4. Kalifornijski grad Irwindale proglašen je 1998. godine "prijestolnicom Big Maca" nakon što je istraživanje otkrilo kako tamošnji stanovnici godišnje pojedu 337 Big Mac burgera po glavi stanovnika
  5. „The Economist" je 1986. uveo jedinicu za mjerenje svjetskog gospodarstva - „Big Mac Index" koji je postao novi način za praćenje vrijednosti međunarodnih valuta uspoređujući cijenu Big Maca u svakoj zemlji. 

Uključite se i osvojite svoj Big Mac!

27.08.2018. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh