« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
avantura

Biciklom na Kilimandžaro

Hrabri biciklist svoje putovanje od 10 tisuća kilometara započinje u Češkoj a želi ga završiti na najvišem vrhu Afrike

Više o

Robert Šamonil

,

biciklom na Kilimandžaro

Češki avanturist Robert Šamonil uputio se biciklom na gotovo 10 tisuća kilometara dugo putovanje. Na kraju tog puta želi se popeti na vrh najviše afričke planine, Kilimandžaro. Ta planina visoka je 5895 metara i najviša je slobodno stojeća uzvisina na svijetu.

Šamonil trasu želi savladati bez ikakve pomoći, a sve mora proći samo s onim što nosi sa sobom.

- Gledao sam kartu svijeta i to mi se nije činilo predaleko. Pomislio sam i da na Kilimandžaru zbog globalnog zatopljenja možda uskoro više neće biti snijega - izjavio je avanturist za češke medije.

Robert je već iskusan putnik. Prije dvije godine na biciklu je prošao 4.500 kilometara do Irana, gdje se potom popeo na 5691 metara visok ugasli vulkan Damavand. Svoj bicikl sam je sastavio od mnogih starih bicikala.

Šamonila sada čeka bicikliranje kroz Slovačku, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Siriju, Jordan, Izrael, Egipat, Sudan, Etiopiju pa sve do ciljane Kenije. Posjetit će i Tanzaniju, budući da vrh Kilimandžara prolazi kenijsko-tanzanijskom granicom.

Hrabri biciklist uopće se ne boji rizičnog putovanja. Kaže da će sve što mu treba uzeti sa sobom - karte, hranu i alat za popravak bicikla. Ipak se nada da će sresti dobre ljude koji će mu pomoći u slučaju nevolje.

15.10.2009. 14:07:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh