Bezvrijedna hrana koju ne treba jesti
Ako s vremena na vrijeme jedete brzu hranu, stručnjaci tvrde da to nije velik problem, ali ipak tijelo i srce izlažemo stresu
Zdravlje srca ključno je za naše cjelokupno zdravlje. Iako je brza hrana ukusna, jedan prilog koji često konzumiramo u restoranima koji nude takvu hranu može iznimno negativno utjecati na naše srce.
"Najgorim prilozima smatraju se prženi krumpirići, pohani sir ili kolutići luka. Takva hrana je pržena u dubokom ulju i iznimno nezdrava jer je prepuna masnoće i soli. To može dodatno začepiti arterije, što može dovesti do srčanog i moždanog udara", upozorio je kardiolog dr. Nitin Bhatnagar.
Ako s vremena na vrijeme jedete ovakvu hranu, Bhatnagar tvrdi da to nije velik problem, ali ipak tijelo i srce izlažemo stresu.
"Ali učestalo jedenje takve hrane štetno je za zdravlje srca i arterija i izlaže vas većem riziku od bolesti srca. Sve što je pretjerano dovodi do kemijske neravnoteže u tijelu, stoga imajte da u svemu treba biti umjeren", istaknuo je.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar