« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
RJEŠENJE?

Bezopasni kožni virus lijek protiv akni?

Čini se da je problem akni pred rješenjem, barem tako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji

Akna ćemo se rješavati virusima
Akna ćemo se rješavati virusima (Arhiva)
Više o

akne

,

tretman

,

lijek protiv akni

,

krema protiv akni

Akne ne muče samo tinejdžere, iako su kod njih najizraženije. No, izgleda da je problem pred konačnim rješenjem, ako se može vjerovati istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta u Kalifoniji i Pittsburghu.

Naime, oni su izolirali jedanaest raznih verzija bezopasnog kožnog virusa koji je prirodno programiran da uništava bakteriju Propionibacterium acnes koja uzrokuje akne. Laboratorijska testiranja će početi uskoro s ciljem stvaranja učinkovite terapije.

Vođa istraživanja Robert Modlin kaže kako je korištenje virusa prirodno programiranog da napada i uništava bakteriju koja izaziva akne trebalo bi postati moćno oružje u borbi protiv fizičkih i emotivnih ožiljaka koje ostavljaju akne.

Inače, akne se stvaraju kada je folikul dlake na licu blokiran uljastom supstancom koju tijelo luči da se dlake ne isuše, a zapravo bezopasna bakterija koja živi na koži tada kontaminira i inficira folikule, stvarajući akne.

Virus u sebi sadrži gen koji proizvodi bjelančevinu endolizin, enzim koji ubija bakteriju na način da joj uništi staničnu membranu.

Nadamo se da će laboratorijska istraživanja biti brza i učinkovita, kako bi se napravila terapija koje će akne s lica odnijeti zauvijek.

25.09.2012. 19:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh