« Blogosfera
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
Strah ili nemoć

Bez studentskih pobuna

Fotografija vijesti
Više o

studenti

Angelwolf.blog.hr se pita zašto se studenti više ne bune:

‘Nema studenata koji bi izašli na ulice. Sredinom ožujka trebao je biti organiziran veliki prosvjed vođen PMF-ovcima na Kennedyjevom trgu u Zagrebu, ali ništa od toga. Nije bilo odziva, a prosvjed je trebao biti uperen protiv ovakvog provođenja Bologne, gdje se ogromna i niškorisna literatura daje seminaristima čiji je broj gotovo trocifren, umjesto da se detaljno raspravi ama baš jedan naslov.

Ovo što su napravili s poslijediplomskim ispitima je strava, a brucoši ionako mogu zaboraviti sve što su učili u srednjoj školi, jer, eto slučaja, srednjoškolski programi po pojedinom predmetu nisu usklađeni s fakultetskim, pa se, dapače, daju i informacije koje su zastarjele i proturječne. Graktanje gavrana na studentskim granama tu ne pomaže. Potrebna je akcija širih razmjera, jer bila bi idiotska vlada koja provodi jeftiniji i nekvalitetniji program da samoinicijativno počne ulagati lovu i znanje u nešto što ni sami konzumenti, a to su studenti, ne žele. Naš narod jednostavno ne želi znanja. NE ŽELI! Da želi, izašli bi studoši odavno na Trg burze, ali njihov bi se broj mjerio u stotinama, a ne u desecima. Stoga, džabe sve Bologne.

Nažalost, ima i onih koji žele znanje. E, oni moraju kupiti kartu za neki univerzitetski grad na svjetskom glasu kako bi ga i dobili.’      (METRO)

22.04.2008. 01:16:56
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marna
    24.04.2008. 11:11
    KADA SU SE SVI VEĆ DEKLARIRALI DA ŽELE USKLADENJE SA BOLJIM SVJETSKIM UČILIŠTIMA, TRAŽITE I UVOĐENJE OCIJENJIVANJA PROFESORA( MNOGI "SPAVAČI" ĆE SE MORATI PROBUDITI, ILI MJESTO PREPUSTITI KONKURENCIJI)
    ..................ILI JEDNOSTAVNO PRIČEKAJTE.......KAKO SE OSIPATE, ZA NEKO VRIJEME PLAĆATI ĆE STUDOŠIMA DA IDU STUDIRATI.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh