« Blogosfera
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
LOVICA

Danas počinje isplata povrata poreza

Isplata povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu počinje danas kako je i najavljeno iz Ministarstva financija i Porezne uprave

Stiže povrat na račune
Stiže povrat na račune (Shutterstock)
Više o

povrat poreza

Povrat poreza nekima je dobrodošao dodatak prije ljeta, a Porezna uprava započela je s isplatama danas, a obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijati će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda, objavili su Ministarstvo i Porezna uprava na svojim mrežnim stranicama.

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je ranije kako Porezna uprava još uvijek nije krenula s isplatom preplaćenog poreza zbog tehničkih problema te da bi isplate trebale krenuti vrlo skoro.

Kako se navodi u objavi Porezne uprave, od 1. siječnja 2014. uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka, a zbog čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji kao i pravila iskazivanja podataka.

"Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu, a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-tak dana", ističu iz Porezne uprave.

Najavljuju i kako će plan obrada godišnjih prijava redovito objavljivati na internet stranicama Porezne uprave.

Inače, poreznici su zaprimili ukupno 667.350 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu.

26.05.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh