Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2008. 01:16:56
Strah ili nemoć

Bez studentskih pobuna

Fotografija vijesti

Angelwolf.blog.hr se pita zašto se studenti više ne bune:

‘Nema studenata koji bi izašli na ulice. Sredinom ožujka trebao je biti organiziran veliki prosvjed vođen PMF-ovcima na Kennedyjevom trgu u Zagrebu, ali ništa od toga. Nije bilo odziva, a prosvjed je trebao biti uperen protiv ovakvog provođenja Bologne, gdje se ogromna i niškorisna literatura daje seminaristima čiji je broj gotovo trocifren, umjesto da se detaljno raspravi ama baš jedan naslov.

Ovo što su napravili s poslijediplomskim ispitima je strava, a brucoši ionako mogu zaboraviti sve što su učili u srednjoj školi, jer, eto slučaja, srednjoškolski programi po pojedinom predmetu nisu usklađeni s fakultetskim, pa se, dapače, daju i informacije koje su zastarjele i proturječne. Graktanje gavrana na studentskim granama tu ne pomaže. Potrebna je akcija širih razmjera, jer bila bi idiotska vlada koja provodi jeftiniji i nekvalitetniji program da samoinicijativno počne ulagati lovu i znanje u nešto što ni sami konzumenti, a to su studenti, ne žele. Naš narod jednostavno ne želi znanja. NE ŽELI! Da želi, izašli bi studoši odavno na Trg burze, ali njihov bi se broj mjerio u stotinama, a ne u desecima. Stoga, džabe sve Bologne.

Nažalost, ima i onih koji žele znanje. E, oni moraju kupiti kartu za neki univerzitetski grad na svjetskom glasu kako bi ga i dobili.’      (METRO)

22.04.2008. 01:16:56
http://metro-portal.hr/bez-studentskih-pobuna/6208/