« Film
objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana
FESTIVALI

Betina Film Festival 2020.

Filmovi su odabrani i program od 40 hrvatska i međunarodna filma u konkurenciji se temeljito slaže, te nas i ove godine očekuju radionice za djecu i mlade

Betina Film Festival
Betina Film Festival (Arhiva)
Više o

Betina Film Festival 2020.

Filmski program ovogodišnjeg festivala u Betini predstavit će publici od 1. do 5. rujna 2020. brojne kratkometražne filmove različitih tematika. Projekcije će se održati na zatvorenim lokacijama u PIICB prostoru i/ili samo na otvorenim lokacijama pod zvjezdanim nebom, prema smjernicama HZJZ-a.

'Za treće izdanje festivala imali smo velike planove i bogat dodatni glazbeni i edukativni sadržaj uz filmske projekcije i radionice, no zbog manjka financijskih sredstava i cijele ove korona situacije primorani smo izvesti skromniju verziju festivala, barem što se tiče tog dijela programa. Filmovi su odabrani i program od 40 hrvatska i međunarodna filma u konkurenciji se temeljito slaže, te nas i ove godine očekuju radionice za djecu i mlade.' Frane Bilić, direktor BAFF-a.

Trenutno su otvorene prijave za vježbaonicu pisanja scenarija 'Disciplina mašte' pod vodstvom Renata Baretića, u sklopu koje će polaznici osvijestiti neka elementarna (i pisana i nepisana) pravila te ograničenja scenarističkog zanata - ponajviše ona koja scenaristiku razlikuju od pisanja proze.

Organizatori pozivaju zainteresirane da se prijave putem e-maila do 20. kolovoza, a više informacija možete pronaći na službenoj web stranici festivala.

Betina FIlm Festival u dvije godine od kad se održava privukao je mnogobrojne ljubitelje filmske umjetnosti i kratkometražne forme iz cijele Hrvatske koji su prepoznali kvalitetu i važnost ovakvog događaja na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Projekcije su posjećene, a reakcije publike i više nego odlične.

'Festivalski filmovi razlikuju se od onih komercijalnih koje imamo priliku vidjeti na malim ekranima i vjerojatno je publika prepoznala njihovu važnost. Festival u lokalnoj zajednici svakako predstavlja jedan novi oblik javne manifestacije s kojim se dosad nisu imali priliku susresti. Upravo zato stavljamo veliki naglasak na razvoj publike i kritičkom razmišljanju o filmu, pokušavamo uključiti što veći broj djece i mladih u radionice ili u organizaciju festivala kroz volontiranje. Svaki festival u hrvatskoj karakterizira i čini autentičnim  lokacija na kojoj se održava i mislim da je Betina definitivno uz svoju ljepotu, bogatu tradiciju i sada uz kvalitetni filmski program uz rame s ostalim hrvatskim filmskim festivalima iako smo tek u počecima i naravno, ima mnogo mjesta za rast i napredak' ističe Frane Bilić, direktor BAFF-a.

Facebook
Instagram

07.08.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh