« Film
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
BFF

Otvara se šesti Brač Film Festival

Do 8. kolovoza, uz suglasnost Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Brač Film Festival održava se na poznatoj lokaciji – supetarskom ljetnom kinu

Više o

Brač film festival

Debitantskim dugometražnim igranim filmom Mater sa sjajnim glumicama Nevom Rošić i Darijom Lorenci, redatelja Jure Pavlovića kojeg bračka publika pamti po kratkom filmu "Piknik", večeras se otvara šesto izdanje Brač Film Festivala.

Do 8. kolovoza u dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija Alice i Gradonačelnik, Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina te srpski kinohit Ajvar, redateljice Ana Marije Rossi sa Sergejom Trifunovićem i Natašom Ninković u glavnim ulogama.

Filmovi Kućica, redatelja Jakova Nole, Brokula, redatelja Eliotta Fetweesa i Joseph navršava 42, redatelja Paula Mazierea, aduti su kratkometražnog programa bračkog filmskog festivala koji se i ove godine održava u romantičnom ljetnom kinu Supetar.

Zbog sigurnosti i dječji program seli na otvoreno, na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve.  Klinci će moći uživati u zabavnim filmskim naslovima poput avanturističke dramske priče Moje neobično ljeto s Tess, animiranog francuskog filma Putovanje jednog princa te moderne bajke Rocca mijenja svijet.

Ove godine izložbom će se predstaviti i dvije bračke umjetnice Ana Košecky i Katarina Kolimbatović, a zbog ograničenog broja mjesta u ljetnom kinu filmoljupci mogu nabaviti karte na info pointu Brač Film Festivala na supetarskoj rivi ili ih rezervirati na stranici festivala.

„Supetar je oduvijek volio umjetnike i umjetnici su voljeli Supetar, pa mi je iznimno drago što ćemo i ove godine na tri dana postati središte filmske umjetnosti i programom vrhunskih debitantskih filmova podržati redatelje i umjetnike te uz sve propisane mjere obogatiti vrhunskim sadržajem ovu iznimno zahtjevnu turističku godinu", ističe Ivan Cvitanić, direktor TZ grada Supetra. 

06.08.2020. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh