« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
PRIJAVITE SE

Besplatne radionice za mlade nezaposlene

Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!"

Kako do posla?
Kako do posla? (Arhiva)
Više o

posao

,

besplatne radionice

,

Think Outside the Box!

Započele su prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim od 19 - 30 godina s područja grada Zagreba. Novi ciklus radionica započinje 19.05.2015.

Ciklus radionica "Think Outside the Box" obuhvaća 6 međusobno povezanih radionica iskustveno-edukativnog karaktera. Radi se u malim edukativnim grupama (6-10 polaznika), a cilj radionica je osnažiti mlade nezaposlene i pripremiti ih za aktivno traženje zaposlenja. Radionice su kombinacija radionica iskustvenog i edukativnog karaktera. Pri tome se u edukativnim radionicama ne prezentira na suhoparni način gradivo koje bi polaznici "trebali" savladati, već se na kreativan i zabavan način kroz različite vježbe i primjere iz prakse nastoji prenijeti polaznicima znanja i vještine koje će im u budućnosti pomoći u potrazi za radnim mjestom. Ne nude se instant rješenja već je cilj da svatko za sebe pronađe najbolje rješenje. Pri tome će polaznici naučiti mnogo o sebi što im može olakšati nošenje sa situacijom nezaposlenosti i pomoći pri planiranju idućih koraka u životu. Polaznici će također dobiti priliku da u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi podijele svoje strahove, razočaranja i nade u vezi nezaposlenosti.

Kako radionice izgledaju i što se na njima radi, iz perspektiva sudionika ispričala je jedna od sudionica radionice, 25-ogodišnja Kristina. "Recept radionice je jednostavan: u grupi osjećaš podršku, otvaraš se i preispituješ - dijeliš i primaš iskustva. Sve je započelo sramežljivim upoznavanjem, pa kroz nekoliko crteža, zabavnih intervjua, kartaških igara, nas petero, naizgled izgubljenih, mladih ljudi, odjednom je potpunim strancima pričalo o svojim dječjim snovima, poslovima o kojima maštamo, strahovima koji nas sputavaju, predrasudama s kojima se svakodnevno nosimo",.

Voditeljice radionica su Marianne Martinuš (39) i Sofija Budimlija (33), obje educirane iz područja upravljanja ljudskim potencijalima i gestalt psihoterapije. Voditeljice imaju dugogodišnje iskustvo rada u međunarodnim koncernima - Sofija Budimlija u području upravljanja ljudskim potencijalima, a Marianne Martinuš u vođenju ureda.

Radionice će se održavati utorkom u 17:30 sati u prostorijama udruge PsihoPLANET u Ilici 230 u trajanju od 3 sata. Početak 4. ciklusa radionica je 19.05.2015.

Jedini uvjet za prijavu je da je osoba mlada nezaposlena osoba u dobi od 19 do 30 godina. Nije bitno ima li završen fakultet, nego je li zainteresirana sudjelovati u ciklusu radionica. Prijave ćemo zaprimati po principu "tko prvi, njegova djevojka" tj. do popunjavanja grupa.

Prijave se primaju do 30.04.15. e-mailom na ured@psiho-planet.com. Prilikom prijave treba navedesti svoje ime, dob, struku i trajanje nezaposlenosti. Za više informacija posjetite internet stranice www.psiho-planet.com.

Aktivnosti projekta mogu se pratiti i na Facebook stranici

Medijski pokrovitelj projekta je posao.hr, a Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba sufinancira projekt. 

24.04.2015. 14:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    EH
    25.04.2015. 01:28
    Mladi i nezaposleni nemaju vise snage ni borit se protiv ovog sustava
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh