Metro-portal.hr

objavljeno 24.04.2015. 14:55:00
PRIJAVITE SE

Besplatne radionice za mlade nezaposlene

Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!"

Kako do posla?
Kako do posla? (Arhiva)

Započele su prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim od 19 - 30 godina s područja grada Zagreba. Novi ciklus radionica započinje 19.05.2015.

Ciklus radionica "Think Outside the Box" obuhvaća 6 međusobno povezanih radionica iskustveno-edukativnog karaktera. Radi se u malim edukativnim grupama (6-10 polaznika), a cilj radionica je osnažiti mlade nezaposlene i pripremiti ih za aktivno traženje zaposlenja. Radionice su kombinacija radionica iskustvenog i edukativnog karaktera. Pri tome se u edukativnim radionicama ne prezentira na suhoparni način gradivo koje bi polaznici "trebali" savladati, već se na kreativan i zabavan način kroz različite vježbe i primjere iz prakse nastoji prenijeti polaznicima znanja i vještine koje će im u budućnosti pomoći u potrazi za radnim mjestom. Ne nude se instant rješenja već je cilj da svatko za sebe pronađe najbolje rješenje. Pri tome će polaznici naučiti mnogo o sebi što im može olakšati nošenje sa situacijom nezaposlenosti i pomoći pri planiranju idućih koraka u životu. Polaznici će također dobiti priliku da u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi podijele svoje strahove, razočaranja i nade u vezi nezaposlenosti.

Kako radionice izgledaju i što se na njima radi, iz perspektiva sudionika ispričala je jedna od sudionica radionice, 25-ogodišnja Kristina. "Recept radionice je jednostavan: u grupi osjećaš podršku, otvaraš se i preispituješ - dijeliš i primaš iskustva. Sve je započelo sramežljivim upoznavanjem, pa kroz nekoliko crteža, zabavnih intervjua, kartaških igara, nas petero, naizgled izgubljenih, mladih ljudi, odjednom je potpunim strancima pričalo o svojim dječjim snovima, poslovima o kojima maštamo, strahovima koji nas sputavaju, predrasudama s kojima se svakodnevno nosimo",.

Voditeljice radionica su Marianne Martinuš (39) i Sofija Budimlija (33), obje educirane iz područja upravljanja ljudskim potencijalima i gestalt psihoterapije. Voditeljice imaju dugogodišnje iskustvo rada u međunarodnim koncernima - Sofija Budimlija u području upravljanja ljudskim potencijalima, a Marianne Martinuš u vođenju ureda.

Radionice će se održavati utorkom u 17:30 sati u prostorijama udruge PsihoPLANET u Ilici 230 u trajanju od 3 sata. Početak 4. ciklusa radionica je 19.05.2015.

Jedini uvjet za prijavu je da je osoba mlada nezaposlena osoba u dobi od 19 do 30 godina. Nije bitno ima li završen fakultet, nego je li zainteresirana sudjelovati u ciklusu radionica. Prijave ćemo zaprimati po principu "tko prvi, njegova djevojka" tj. do popunjavanja grupa.

Prijave se primaju do 30.04.15. e-mailom na ured@psiho-planet.com. Prilikom prijave treba navedesti svoje ime, dob, struku i trajanje nezaposlenosti. Za više informacija posjetite internet stranice www.psiho-planet.com.

Aktivnosti projekta mogu se pratiti i na Facebook stranici

Medijski pokrovitelj projekta je posao.hr, a Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba sufinancira projekt. 

24.04.2015. 14:55:00
http://metro-portal.hr/besplatne-radionice-za-mlade-nezaposlene/91371/