« Film
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
FILMSKI LABIRINT

Besplatne radionice za 54+ polaznike

Međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalne umjetnosti Bacači sjenki nastavlja sa projektom Filmski Labirint

Za malo stariju ekipu...
Za malo stariju ekipu... (Arhiva)
Više o

radionice

,

54+

,

filmski labirint

Treći ciklus Filmskog Labirinta napisao je mladi hrvatski filmaš, književni komparatist i filmski redatelj Boris Vuković. Kroz fokus na odnos zbilje i fikcije u filmu istraživat ćemo filmske rodove te kako se oni međusobno razlikuju. Ujedno ćemo se pozabaviti filmskim zanimljivostima, osvijestiti kako odabrati filmski rod za određeni scenarij, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te istražiti kako tema oblikuje film. Doznat ćemo što je zapravo metafilm, što je lažni dokumentarac i kako se on razlikuje od onog pravog.

U ovom plesu s filmskim Minotaurom Vi ćete u Labirintu otkrivati i stvarati, dobivati zadatke i upute, a sve će biti zabavno, intrigantno i otkrivajuće. Radionica je osmišljena da tijekom nje savladate i sve aspekte online edukacija i interakcije i upravo je rađena po Vašoj mjeri u skladu s Vašim postojećim znanjem koje ćete tijekom putovanja Filmskim Labirintom obogatiti i nadopuniti. 

Radionice su u potpunosti besplatne, dok je broj polaznika po ciklusu ograničen na 15.

Nove online radionice počinju 17.12. 2022., a održavaju se putem Zoom platforme.

Tijekom sedam neovisnih labirinata od listopada 2022. do sredine svibnja 2023. godine sudionici će imati priliku samostalno kroz niz zagonetki otkrivati i gledati film o kojem se u pojedinoj zajedničkoj online radionici raspravlja. Polaznici dobivaju ulaz u posebno osmišljenu browser-aplikaciju tjedan dana prije prve radionice u ciklusu. Svaki polaznik dio Labirinta prolazi sam, dok dio zadataka obavlja u suradnji s ostalim polaznicima te uz stalno stručno mentorstvo voditelja radionica. 

Kako se prijaviti na radionicu?
Ispunjavanjem prijavnog obrasca.
Slanjem prijeve na e-mail: samonebonamjegranica@gmail.com

08.12.2022. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh