Metro-portal.hr

objavljeno 08.12.2022. 17:01:00
FILMSKI LABIRINT

Besplatne radionice za 54+ polaznike

Međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalne umjetnosti Bacači sjenki nastavlja sa projektom Filmski Labirint

Za malo stariju ekipu...
Za malo stariju ekipu... (Arhiva)

Treći ciklus Filmskog Labirinta napisao je mladi hrvatski filmaš, književni komparatist i filmski redatelj Boris Vuković. Kroz fokus na odnos zbilje i fikcije u filmu istraživat ćemo filmske rodove te kako se oni međusobno razlikuju. Ujedno ćemo se pozabaviti filmskim zanimljivostima, osvijestiti kako odabrati filmski rod za određeni scenarij, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te istražiti kako tema oblikuje film. Doznat ćemo što je zapravo metafilm, što je lažni dokumentarac i kako se on razlikuje od onog pravog.

U ovom plesu s filmskim Minotaurom Vi ćete u Labirintu otkrivati i stvarati, dobivati zadatke i upute, a sve će biti zabavno, intrigantno i otkrivajuće. Radionica je osmišljena da tijekom nje savladate i sve aspekte online edukacija i interakcije i upravo je rađena po Vašoj mjeri u skladu s Vašim postojećim znanjem koje ćete tijekom putovanja Filmskim Labirintom obogatiti i nadopuniti. 

Radionice su u potpunosti besplatne, dok je broj polaznika po ciklusu ograničen na 15.

Nove online radionice počinju 17.12. 2022., a održavaju se putem Zoom platforme.

Tijekom sedam neovisnih labirinata od listopada 2022. do sredine svibnja 2023. godine sudionici će imati priliku samostalno kroz niz zagonetki otkrivati i gledati film o kojem se u pojedinoj zajedničkoj online radionici raspravlja. Polaznici dobivaju ulaz u posebno osmišljenu browser-aplikaciju tjedan dana prije prve radionice u ciklusu. Svaki polaznik dio Labirinta prolazi sam, dok dio zadataka obavlja u suradnji s ostalim polaznicima te uz stalno stručno mentorstvo voditelja radionica. 

Kako se prijaviti na radionicu?
Ispunjavanjem prijavnog obrasca.
Slanjem prijeve na e-mail: samonebonamjegranica@gmail.com

08.12.2022. 17:01:00
http://metro-portal.hr/besplatne-radionice-za-54-polaznike/140328/