« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZNANJEM DO ZDRAVLJA

Besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih metoda

Bit će demonstrirane tehnike tai chi chuana, chi kunga i karatea za početnike i napredne polaznike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Do Centar)
Više o

Zagreb

,

energija

,

zdravlje

,

upotreba vojske

,

Zelena linija Cipar

,

Zid srama

,

Ceuta

,

Melilla

,

rođeni 12. kolovoza

U organizaciji Do Centra iz Zagreba, od 01.-07. rujna bit će organiziran besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih vježbi preventivnog karaktera.

do.jpg

"Kako ove metode postaju sve više poznate i cijenjene u svijetu, želimo građanima Zagreba približiti ove vrlo korisne, dobre i lijepe terapeutske vještine i sve blagodati koje one sa sobom donose kako na fizičkom tako i na emocionalnom, energetskom i mentalnom planu. Za ove metode ne postoji dobna granica, lagane su za upamtiti, a njihovo je djelovanje na cijeli organizam od velike vrijednosti za svakog vježbača."
 
Ove drevne i vrlo fine energetske metode, oslanjaju se na ideju poznavanja toka kruženja energije (chi) tijelom, kao što to čini i akupunktura te razrađenih koncepata yina i yanga, dvije elementarne suprotnosti, svugdje prisutne u prirodi. Pored uravnoteženja tjelesnih energija, ove metode upućuju i na otkrivanje čovjekovih još suptilnijih aspekata.

Blagodati vježbanja ovih metoda možemo pojedinačno prepoznati i kao: poboljšanje cirkulacije i reguliranje tlaka, jačanje vitalnih organa, bolju koordinaciju pokreta, ispravljanje držanja tijela, regulaciju disanja, ... i ugađanje naših aspekata. 

 

do1.jpg

Tijekom vježbanja postajemo vještiji i sigurniji u izvođenju pokreta, ali i jačamo pažnju. Počinjemo se kvalitetnije opuštati, što doprinosi boljem usklađivanju sa ostalim aspektima kojima je um nadređen.

Vježbanjem ovih metoda moguće je pored djelovanja na fizičkom i energetskom planu, djelovati i na planu emocija i našeg raspoloženja. Znatan doprinos ovih metoda u zdravstvenom aspektu je djelovanje i kroz vegetativni živčani sustav koji je zadužen za regulaciju stresa. Usklađivanjem rada simpatičkog i parasipatičkog živčanog sustava pozitivno djelujemo i na psihosomatske kronične bolesti kojima je izvor i stresni način življenja. 

do3.jpg

Disciplinirano i ozbiljno bavljenje ovim metodama značajno pomaže u regulaciji stresa i depresije, kao značajnih faktora, koji u ovom modernom i sve više otuđenom svijetu utječu na homeostazu, odnosno na ukupno zdravstveno stanje osobe.

Vježbanje ovih metoda nije odveć naporno te njihovo pozitivno djelovanje prepoznaju i starije osobe. Jednom rječju, ove vrijedne metode mogu nam pomoći na više načina i zato su sve više cijenjene u svijetu.  

Tečajevi će se održavati u Sopotu, u sportskoj dvorani Graditeljske tehničke škole, Avenija V. Holjevca 11.

Raspored po metodama:

Tai chi chuan, yang: ponedjeljak i četvrtak 20:00 - 21:30

Chi kung, lohan: ponedjeljak i srijeda 18:30 - 20:00

Kempo: utorak i petak 18:30 - 20:00

Voditelj programa je majstor Boro Ranitović.

Jednako su dobro došli i početnici i napredniji vježbači svih dobnih skupina.

Predbilježbe i detaljnije informacije možete dobiti na mobitel 095 90 121 05.

www.anan-do.com

01.09.2010. 11:57:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh