« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
presedan

Berlusconi spava u uredu

Apartman u zgradi vlade ipak je sigurniji od vlastitog doma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

Talijanski premijer Silvio Berlusconi spavao je dvije noći zaredom u svom apartmanu u zgradi vlade (Palazzo Chigi) zbog sigurnosnih razloga, pišu u subotu talijanske novine.

"Silvio Berlusconi je pristao spavati u palači Chigi, gdje inače boravi samo za trajanja sjednica vlade i u prigodi primanja stranih državnika", piše dnevni list La Repubblica.

Mediji nagađaju da je Berlusconi noćio u zgradi vladi iz sigurnosnih razloga. Naime, prigodom istrage nedavnog napada na vojarnu u Milanu u računalu terorista Muhameda Game pronađeni su podaci o nekoliko političara, uključujući Berlusconija.

"Berlusconijev odlazak iz njegove drage palače Grazzioli, uobičajene premijerove rimske adrese, toliko je rijedak događaj da budi sumnju", piše dnevnik Corriere della sera.

Ured talijanskog premijera nije želio komentirati pisanje medija.

Berlusconi ne samo bolje zaštićen u apartmanu u palači Chigi, već ne mora ni putovati između dviju zgrada međusobno udaljenih oko kilometra.

Talijanski premijer je zadnji put spavao u palači Chigi 2003. kada je zbog gripe morao ondje proboraviti nekoliko dana.

Libijac Muhamed Game 12. je listopada bacio eksplozivnu napravu na vojarnu karabinjera u Milanu, pri čemu je teško ranio sebe i jednoga vojnika. (hina/metro-portal)

14.11.2009. 14:59:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh