« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SVAŠTA

Bernska konvencija je obična glupost koja se širi Facebookom

Ako ste na svoj zid na Facebooku zalijepili izjavu da je stupio na snagu zakon o Facebooku - nevjerojatno ste naivni, to je sve što možemo reći

Niste valjda ovo zalijepili na svoj zid?
Niste valjda ovo zalijepili na svoj zid? (Facebook)
Više o

Facebook

,

privatnost

,

pravila privatnosti

,

Bernska konvencija

Bernska konvencija, ma što to bilo, ponosno se kočoperi na velikom broju zidova koji su njihovi korisnici proglasili svojim, obavještavajući Facebook na taj način da ih treba obavijestiti prije korištenja njihovih osobnih podataka i fotografija.

U ovoj izjavi koja je vrlo slična svima dosadašnjima kaže:

"Danas je na snagu stupio zakon o Facebooku. IZJAVLJUJEM da se za uporabu mojih osobnih podataka i fotografija u svakom trenutku potreban moj osobni pristanak (BERNSKA KONVENCIJA). Svatko tko čita, može kopirati ovaj tekst i objaviti ga na svojoj FB stranici. To će ga staviti pod zaštitu zakona. Obavještavamo FB administraciju da je od ovog trenutku strogo zabranjeno objavljivanje, kopiranje, distribuiranje mojih osobnih podataka ili preuzimanje bilo kakve druge akcije protiv mene, na osnovu mog FB profila ili njegovih sadržaja. Sadržaj ovog profila je pod nevidljivom oznakom "PRIVATNO" i ne smije se narušavati. (UKC 1 1-308.1.103 i rimski Status). Svim članovima se preporučuje da objave ovu obavijest u ovoj formi ili dopunjeno novim detaljima koji se odnose na mogućnos zlouporabe podataka s FB profila i privatnih prepiski koje imaju veze s FB komunikacijom. Preporuka je da se obavijest objavi u ovoj formi. Ako izjavu ne objavite na svom zidu, smatrat će se da ste prešutno pristali i dozvolili korištenje osobnih, biografskih podataka, fotografija i ostalih elementara progfila kao i slanje virusa u svoje ime".

Ako barem malo upotrijebite mozak, shvatit ćete da ste stavljanjem ovog teksta na svoj zid napravili jednaku stvar kao da ste postavili svoju fotku s magarećim ušima - naravno da to ne znači ništa i da se u Facebooku valjalju po podu od smijeha na količinu bedaka koji su otvorili profile u Hrvatskoj.

Jedina pravila koja vrijede su - pravila Facebooka na koja ste pristali (naravno, ne čitajući niti retka) kad ste otvarali profil. I to je to. 

I da, tamo ste dozvolili Facebooku da ih mijenja kako želi i kad želi (i još puno, puno toga). Ne sviđa vam se to? Ugasite profil ...

02.12.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh