« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POZDRAVI I METAK NA POKLON

Berlusconi i Maroni primili prijeteće pakete dan prije regionalnih izbora

Anonimno pismo sadržavalo je crteže ljudskih likova s imenima četiriju čelnika Berlusconijeve stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

prijeteće pismo

,

Roberto Maroni

,

Ignazio La Russa

,

regionalni izbori

Prijeteći paket upućen talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju pronađen je blizu Milana dok se drugi paket, upućen ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, zapalio u subotu ujutro u istom gradu lakše ozlijedivši poštara, objavila je policija, dan uoči regionalnih izbora u Italiji.

Velika omotnica s prijetećim pismom upućena Berlusconiju, kao i ostalim čelnicima njegove stranke, uz jedan metak, pronađeni su u petak navečer na pošti u milanskom predgrađu, objavili su u subotu karabinjeri. Pismo je upućeno na privatnu adresu Silvija Berlusconija. Šef talijanske vlade nalazi se od subote ujutro u libijskom Sirtu, gdje će sudjelovati u radu sastanka na vrhu Arapske lige. Anonimno pismo sadržavalo je crteže ljudskih likova s imenima četiriju čelnika Berlusconijeve stranke, među kojima Ignazia La Russe, ministra obrane.

Drugi paket-eksplozivna naprava zapalio se u subotu u zoru u središtu za razvrstavanje pošte u Milanu, lakše ozlijedivši dlanove zaposlenika, objavila je policija. I dotični zapaljivi paket sadržavao je prijetnje ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, članu Sjeverne lige, koji je nedavno u parlamentu progurao zakon o strožem postupanju prema ilegalnim imigrantima.

U nedjelju i ponedjeljak u Italiji se održavaju regionalni izbori. Glasa se u 13 od 20 talijanskih regija, a pravo glasa ima 40 milijuna stanovnika. Po posljednjim anketama, Sjeverna liga bi mogla ostvariti značajne dobitke na sjeveru zemlje (Venetu, Pijemontu i Lombardiji), upravo na račun svog koalicijskog partnera Berlusconija. (hina/metro-portal)

27.03.2010. 13:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh