« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
'DRŽAVA' ČASTI

Berlusconi beskućnicima u L'Aquili preporučio Ikeu

Dovoljno je otići u Ikeu i namjestiti stan s malo novca, izjavio je talijanski premijer.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Ikea

,

Italija potres

,

L'Aquila

,

Abruzzo

,

reklama

,

žrtve potresa

,

državni trošak

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi preporučio je u subotu beskućnicima koji su u potresu 6. travnja ostali bez krova nad glavom da se smjeste u stanovima koji su im stavljeni na raspolaganje i da si pokućstvo o državnome trošku kupe u Ikei.

"Još ima mjesta u hotelima i u 1.300 stanova koji su ostali prazni. Dovoljno je otići u Ikeu i namjestiti stan s malo novca", rekao je Berlusconi u prigodi posjeta selu Onni, koje je bilo u epicentru potresa i sravnjeno je sa zemljom, desetak kilometara od L'Aquile. Četrdesetero stanovnika Onne izgubilo je život u potresu.

"Razmišljam o tome. Donijet ćemo uredbe kako bi vam se vratila ta manja svota novca", dodao je, kako je prenijela Ansa.

Berlusconi je posjetio je stradalo područje u prigodi državnog praznika 25. travnja kojim se obilježava obljetnica oslobođenja Italije od fašizma.

Premijer je u četvrtak najavio da će summit G8 u srpnju koji se trebao održati na Sardiniji, ipak održati u L'Aquili, što će omogućiti uštedu koja će se namijeniti za obnovu.

U potresu je poginulo više od 300 osoba, a 65.000 je ostalo bez doma, od kojih 35.630 živi u šatorskome naselju. (hina/metro-portal)

25.04.2009. 18:42:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh