« Žene
objavljeno prije 10 godina
OPREZ

Benzin i roštilj mogu uzrokovati rak dojke

Žene bi trebale izbjegavati razne kemikalije kojima su, zapravo, svakodnevno izložene kako bi izbjegle razvoj raka dojke

Karbonizirana hrana je opasna
Karbonizirana hrana je opasna (Arhiva)
Više o

dizel

,

benzin

,

rak dojke

,

kemikalije

,

hrana s roštilja

Rak dojke pogađa sve više žena, a istraživanje provedeno na američkom institutu Silent Spring pozabavilo se faktorima rizika, naročito kemikalijama kojima su žene svakodnevno izložene, a mogu uzrokovati rak dojke. Za sve njih je dokazano da ga uzrokuju kod životinja, pa je preporuka znanstvenika da ih se izbjegava koliko god je to moguće.

Na prvom su mjestu pare benzina i dizela te automobilski ispušni plinovi, a uz to ide još jedna tipično muška stvar - karbonizirana hrana s rođtilja. 

Namještaj s poliuretanskom pjenom također je na listi stvari koje treba izbjegavati, a ni vatrootporan nije dobar. Posebno loše su razne tkanine otporne na mrlje koje se poprilično reklamiraju upravo zbog te karakteristike, kao primjerice tepisi.

U kemijskim čistionicama treba se raspitati o kemikalijama koje koriste, jer treba izbjegavati. perkloroetilen i ostala otapala.

Opasne su i razne kemijske supstance koje se nalaze u prašini, pa se preporučuje izuvanje cipela prije ulaska u kuću, dok usisavači obavezno moraju imati HEPA filtere za mikročestice.

13.05.2014. 13:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh