« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SABOR SHOW

Bebić oduzeo riječ Staziću potjeravši ga s pozornice

Stazić je, u ime Kluba SDP-a, HDZ-ovce još jednom prozvao za "gaženje" parlamentarizma te svjesno i namjerno kršenje Zakona o HRT-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Sabor

,

Luka Bebić

,

Nenad Stazić

,

Đuro Popijač

,

Vera Robić Škarica

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić oduzeo je danas riječ SDP-ovcu Nenadu Staziću, jer je u raspravi o prijedlogu razrješenja novog ministra gospodarstva Đure Popijača s dužnosti člana Programskog vijeća HRT-a govorio i o HDZ-ovu odbijanju oporbenog prijedloga da Popijača u Vijeću zamijeni Vera Robić Škarica.

Stazić je, u ime Kluba SDP-a, HDZ-ovce još jednom prozvao za "gaženje" parlamentarizma te svjesno i namjerno kršenje Zakona o HRT-u, kojim je utvrđeno da se jedan član Vijeća bira na prijedlog oporbe.

"Ne poštujući, gazeći i svjesno kršeći zakone, HDZ-ovi članovi Odbora za medije zgazili su i parlamentarizam", ustvrdio je Stazić.

HDZ-ovce je optužio i da vrijeđaju kandidatkinju oporbe, čime produljuju i produbljuju krizu na HRT-u. Stazić je podsjetio i da je stručna javnost burno reagirala na HDZ-ove tvrdnje o mogućem sukobu interesa Vere Robić Škarice. Ustvrdio je da je takav sukob interesa nemoguć jer je kandidatkinja tajnica Hrvatskog filmskog saveza, udruge koja producira filmove koji se, tvrdi Stazić, uopće ne emitiraju na HTV-u.

Nakon što je nekoliko minuta bez primjedbi tolerirao Stazićev govor, Bebić ga je opomenuo da ne skreće s teme, jer na dnevnom redu nije imenovanje Vere Robić Škarice, nego razrješenje Đure Popijača. Stazić je, međutim, kratko obrazložio da je razrješenje Popijača dovelo do nove situacije i nastavio govoriti o ponašanju HDZ-a u Odboru za medije, no Bebić mu je zaprijetio da će mu, ne vrati li se na temu, oduzeti riječ.

"Nismo na sjednici Kluba HDZ-a, gdje vi dobacujete, a onda vam kažu da zašutite", uzvratio mu je Stazić, na što mu je Bebić doista i oduzeo riječ. Na traženje Kluba SDP-a, određena je desetominutna stanka. (hina/metro-portal)

10.02.2010. 13:50:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh