« Život
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
MALI REKORDER

Beba u Teksasu rođena s čak 7,3 kilograma

Dječak je svojom rekordnom težinom iznenadio kako liječnike, tako i roditelje, koji sada moraju vratiti svu odjeću koju su kupili za njega

Fotografija vijesti
Više o

novorođenčad

Nema sumnje da je porod sam po sebi često iznimno težak i naporan, čak i kada sve prođe u najboljem redu, a beba se rodi prosječne težine. Pokušajte zamisliti kakav je osjećaj ovoj majci iz teksaškog grada Longviewa bio poroditi sina teškog više od 7 kilograma.

Novorođenče, nazvano JaMichael, na svijet je došlo carskim rezom i učinilo svoje roditelje, Janet Johnson i Micheala Browna iznimno ponosnima. Nimalo začuđujuće, ova je junačina oborio dotadašnji rekord bolnice kao najteža beba koju su ikada porodili.

Presretna majka, Janet, rekla je za lokalne novine kako je cijela obitelj presretna te da je ova težina iznenadila i doktore. „Morat ćemo vratiti ili pokloniti svu odjeću koju smo za njega kupili" rekla je Janet.

Ni sestrama u bolnici nije bilo lako pri izboru odjeće za ovog malog rekordera te su imale puno problema u pronalaženju pelena koje će mu pristajati.

Titulu najtežeg novorođenčeta u Guinessovoj knjizi rekorda drži beba rođena 1879. godine u Ohiju, koja je pri porodu bila teška gotovo nevjerojatnih 10,43 kilograma.

Kako piše stranica KidsHealth.org, prosječno novorođenče teži između 2,8 i 4,2 kilograma. Sa svoje 7,3 kile JaMichael je više nego duplo teži od prosječne novorođene bebe. Čestitamo!

12.07.2011. 12:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh