« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Barak naredio da se sruši kuća palestinskog "terorista"

Izrael nastavlja nehumanu britansku kolonijalnu praksu kolektivne kazne

Česta slika iz palestinskih četvrti diljem Izraela
Česta slika iz palestinskih četvrti diljem Izraela (AFP)

Izraelski ministar obrane Ehud Barak naredio je da se do temelja sruši kuća Palestinca koji je 6. ožujka ubio osmero učenika talmudske škole u zapadnom Jeruzalemu, objavilo je u srijedu njegovo ministarstvo.

Ministar je naredio da se "započnu pripreme za rušenje kuće terorista" u istočnom Jeruzalemu, dodaje ministarstvo u priopćenju.

Obitelj Palestinca "može u roku sedam dana podnijeti žalbu vojnom zapovjedništvu na ovu odluku. Ukoliko ono žalbu odbije, obitelj će imati još sedam dana za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu", navodi se u priopćenju.

Alaa Hicham Abu Dheim (25) iz Jabal Moukabera u priopojenom istočnom Jeruzalemu ubio je iz automatske puške osmero učenika škole Yeshiva Merkaz Harav, uporišta vjerskog nacionalizma, a zatim je i sam ustrijeljen u zapadnom Jeruzalemu.

U prvim godinama Intifade, palestinske pobune, Izrael je sustavno rušio kuće Palestinaca umiješanih u napade, naslijedivši tu praksu iz pravnog arsenala britanske vlasti u Palestini, što je redovito nailazilo na kritiku humanitarnih organizacija koje ju smatraju kolektivnom kaznom. (HINA/METRO)

06.08.2008. 21:46:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh