« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PRAVILA ODIJEVANJA

Banka zabranila nošenje šarenih čarapa i uskih suknji na posao

Švicarska banka ženama propisuje boju donjeg rublja, dok se muškarci na poslu ne bi smjeli pojaviti sa zadahom po češnjaku

Čarape
Čarape (Shutterstock)
Više o

poslodavci

,

odijevanje

,

šarene čarape

,

suknje

Švicarska banka UBS je uvela nova pravila odijevanja na radnom mjestu za 50-tak zaposlenih. Djelatnici "od sutra" tako na posao više ne smiju dolaziti u čarapama s veselim motivima i uskim suknjama, a šefovi su im pripremili još čitav niz iznenađenja koja moraju proučiti u priručniku od 40-tak stranica. U probnom razdoblju sudjeluje pet poslovnica, a pravila će se s vremenom proširivati na cijelo poduzeće (oko 1500 zaposlenih).

>>Radnice tijekom menstruacije moraju nositi posebne narukvice?!

Pravila za žene - donje rublje boje kože, gornji dijelovi odjeće u bojama antracit, crna i tamno plava, cipele s petom koja nije veća od 7 cm i remen crne boje. Zabranjeni su: nametljiv nakit, izrast kose, otvorene cipele i uske suknje.

Pravila za muškarce - klasično poslovno odijelo neupadljive boje, crne čarape bez uzorka. Rinčice, tetovaže te zadah po češnjaku, luku i cigaretama su zabranjeni.

Banka je zbog financijske krize pretrpjela veliku štetu te uvela niz mjera za povratak na puteve stare slave. "Pravila odijevanja omogućuju nam da kod klijenata ostavljamo profesionalan i elegantan dojam", rekao je glasnogovornik UBS-a.

29.12.2010. 13:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    29.12.2010. 13:05
    čudim se da im nisu odredili koliko puta smiju trepnut u minuti :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh