« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
DISKUTABILNO

Bandić i Bozanić na Kaptolu razgovarali gotovo dva sata

Hrvatska javnost se pita je li kardinal prijemom pozvao katolike da glasuju za Bandića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Josip Bozanić

,

predsjednički izbori

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru zagrebačkog gradonačelnika i nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića, na zamolbu tog predsjedničkog kandidata, šturo je priopćio Ured za odnose s javnoću Zagrebačke nadbiskupije.

Kako se doznaje na Kaptolu, susret kardinala Bozanića i kandidata Bandića bio je dogovoren ranije jer su hrvatski biskupi i kardinal Bozanić primali sve predsjedničke kandidate koji su izrazili želju da se susretnu s njima.

Nakon sastanka je Bandić za Hinu izjavio kako mu je ovo "jedan od dragih susreta s kardinalom Bozanićem" te da su se u razgovoru dotaknuli svih tema važnih za Zagreb i Hrvatsku.

"Uvijek sam zadovoljan kad se nađem s našim hrvatskim duhovnim pastirom kako bismo razmijenili iskustva o teškoćama aktualnog trenutka u zemlji, a teme o kojima smo razgovarali u interesu su boljeg sutra za Hrvatsku", izjavio je Bandić.

"Hrvatska je u dubokoj moralnoj, političkoj i gospodarskoj krizi pa i ovaj sastanak koji je trajao gotovo dva sata nije bio dugačak s obzirom na to da je pred nama puno problema koje moramo riješiti", rekao je.

Kardinal Bozanić Bandiću je poklonio svoju knjigu "Čovjek, crkva i domovina". Izrazivši zadovoljstvo tim darom Bandić je rekao kako je upravo to njegovo životno geslo, odnosno: "bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje". (hina/metro-portal)

02.01.2010. 12:36:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh