« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
TIPIČNO

Bandić: Svatko tko preuzme Dinamo imat će podršku Grada

Aktualni sat zagrebačke Gradske skupštine obilježila su pitanja o Dinamu i Zagrebačkom holdingu

Milan Bandić
Milan Bandić (Bernard Čović/Cropix)
Više o

Dinamo

,

Milan Bandić

,

Gradska skupština

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je danas da je izbor direktora u Holdingovim podružnicama samo tehničko pitanje jer su članovi Uprave gotovo do kraja usuglasili listu novih direktora. "To nije nikakva Čovićeva lista nego lista koji su usuglasili članovi Uprave Holdinga", kazao je Čović odgovarajući na aktualnom satu sjednice zagrebačke Gradske skupštine na pitanje SDP-ove zastupnice Ivane Mlinar Horvat.

Naveo je kako je taj javni natječaj "specifičan i jedinstven", a procedura je krenula od svibnja, kada su primili 480 prijava, s tim da su se neki kandidati javili za direktorska mjesta u svim podružnicama, da bi na kraju uži izbor bio napravljen između 80-ak kandidata.

HDZ-ovi zastupnici Margareta Mađerić i Jasen Mesić tražili su objavu imena kandidata ocjenjujući da se oteže s imenovanjima direktora na štetu građana. Čović je odgovorio kako su aplikanti tražili da njihova imena ostanu anonimna te da će biti izabrani po stručnosti, a ne podobnosti, kao i da podružnice normalno rade jer imaju svoje direktore.

Na pitanje iz HDZ-a što ako Holding ne dobije kredit, Čović je odgovorio da je činjenica da novca nedostaje, ali i da je Holding zajednički problem Grada pa treba naći zajednička rješenja.

Gradonačelnik Milan Bandić je na pitanje Marina Knezovića (SDP) hoće li milijunska sredstva građana Zagreba koji se izdvajaju za NK "Dinamo" i dalje prepuštati "sportskoj sekciji jedne stranke", odgovorio da sportaši trebaju govoriti jezikom sporta, a ne politike. Dodao je da će svatko tko preuzme Dinamo imati podršku Grada, baš kao i sadašnje vodstvo, sukladno rezultatima kluba.

Bandić je također kazao da je načelno protiv čestog mijenjanja imena ulica i trgova, odgovarajući na pitanje što misli o mogućoj promjeni imena Avenije Gojka Šuška u Aveniju izviđača. "Nije u redu da se dovode u pitanje svetinje Domovinskog rata i ključna imena iz novije povijesti", naglasio je gradonačelnik, dodajući kako ga ne bi začudilo da uskoro dođe i prijedlog za promjenom imena Trgu Franje Tuđmana.

Zastupnici HDZ-a pitali su o malim komunalnim akcijama, navodeći da su na javnim natječajima podružnice nekih tvrtki ponudile najviše cijene radova, a Čović je odgovorio da je riječ o velikim tvrtkama koje mogu jamčiti kvalitetno obavljanje posla i u velikom opsegu, za razliku od nekih privatnih tvrtki sa dva ili tri zaposlena koje nude nižu cijenu.

Morana Paliković- Gruden (HNS) pitala je kako riješiti probleme s "Rujanfesta" - buku, prodaju pića bez računa i prekoračenje radnog vremena, a koji kod policije, kao gradska priredba, "ima ekskluzivu".

Bandić je odgovorio kako, primjerice, muenchenski "Oktoberfest" zaradi kao tri najveće hrvatske tvrtke. "Cijena života u gradu košta, a treba malo i pretrpiti za mlade", kazao je te se građanima ispričao za privremenu buku i pozvao da se otkloni sve što je ondje protupropisno.

U nastavku sjednice Gradske skupštine zastupnici će raspraviti izvješće o gradskom proračunu za prvu polovicu godine. Sjednicu s galerije prate predstavnici zagrebačkih taksista budući da je odluka o auto-taksi prijevozu i smanjenju taksi usluga danas također na dnevnom redu Gradske skupštine. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 12:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh