« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POD KONTROLOM?

Zagreb: Prihodi manji za 6,25 posto

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić kaže da nije lako, ali da Grad Zagreb i dalje na vrijeme podmiruje svoje obveze

Milan Bandić
Milan Bandić (Bernard Čović/Cropix)
Više o

Slavko Kojić

,

Grad Zagreb

,

zagrebački proračun

Zagrebački proračun u prvih šest mjeseci 2010. s prihodima manjim za 6,25 posto nego u isto vrijeme lani prihvatila je danas većina u Gradskoj skupštini, dok su iz HDZ-a bili protiv, s tim da su svi apelirali na bolju suradnju Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga radi lakšeg rješavanja financijskih problema.

"Nije ni dobro niti lako, ali Grad Zagreb i dalje na vrijeme podmiruje svoje obveze i kontrolira financijsku situaciju", kazao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić. Navodeći kako su gradski prihodi bili 3,3 milijarde kuna, a rashodi 2,9 milijardi, Kojić je istaknuo da su višak uspjeli stvoriti zbog mjera štednje i racionalizacije u gradskoj upravi kada je riječ o stavkama službenih putovanja, reprezentacije, telefonije, promidžbe i slično.

Iz redova HDZ-a naglasili su kako je proračun i dalje prenapuhan zna li se da financijska kriza nije od jučer.

"Tko će platiti dugove svog poduzeća? Pa Grad Zagreb je vlasnik Holdinga", naveo je HNS-ov gradski zstupnik Dragan Kovačević, a Davor Bernardić (SDP) je dodao da su to dvije spojene posude, pa se ugrožavanje poslovanja prelijeva iz jedne u drugu.

"S uštedama u gradskoj upravi moglo se krenuti puno ranije, a sramotno je što se štedjelo i na mjesnoj samoupravi gdje se nije financiralo niti 10 posto od plana", ustvrdio je, a primjedbe na slabu provedbu malih komunalnih akcija imala je i HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić.

Igor Rađenović (SDP) naveo je kako treba prestati s prepucavanjima "moj tata je jači od tvog tate".

"Kad gradonačelnik kihne u Holdingu bi trebali brisati nos, a kad Čovića zaboli glava i u gradskoj upravi bi trebali uzeti aspirin", zaključio je Velimir Srića s nezavisne liste. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 14:41:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh