« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
KOKA BISERKA

Bandić solio pamet građanima o dijeljenju tereta krize

"Pa svima je već jasno. Manjina koja ima, koja se u utakmici rada i kapitala snašla, koja ima i koja u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće u životu sa onima koji nemaju."

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

cijena vrtića

,

zagreb vrtići

Zanimljivo je objašnjenje cijene vrtića dao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavivši sinoć da je sramotno da manjina "koja ima i koja se u utakmici rada i kapitala snašla u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće s onima koji nemaju".

Bandić je to izjavio prilikom otvaranja obnovljene Petrinjske ulice na upit novinara o cijeni vrtića.

"Pa svima je već jasno. Manjina koja ima, koja se u utakmici rada i kapitala snašla, koja ima i koja u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće u životu sa onima koji nemaju." To je sramota, a posebno od onih koji se bave javnim poslom i politikom, iz Gradske skupštine pa nadalje", kazao je Bandić.

"Prvi put smo napravili prijedlog po principu socijalne pravde i solidarnosti. I sramota je da se na tom 'štajga'", dodao je i pozvao "one koji imaju" da u ovo teško i recesijsko vrijeme podijele krizu i teret krize s onima koji nemaju.

Ustvrdio je da je njegov prijedlog upravo na tom tragu.

Zastupnici Gradske skupštine su u srpnju većinom glasova ponovno odbili gradonačelnikov prijedlog novog načina naplate vrtića po kojemu bi cijena ovisila o mjesečnim primanjima obitelji, a mogla bi iznositi i do 2000 kuna, što je znatno više od dosadašnjih 400 kuna.

Gradski zastupnici su prihvatili zaključak klubova zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a kojim se od gradonačelnika traži da za iduću sjednicu u rujnu pripremi rebalans proračuna u dijelu koji se odnosi na cijene vrtića. Skupština traži da cijena vrtića ostane 400 kuna, a jaslica 200 kuna.

27.08.2011. 10:20:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Šaptač nojevima
  27.08.2011. 12:42
  Nema mi ljepšeg nego kad netko bogat gnoji o tome kako bi bogati trebali žrtvovati dio svoje imovine, a sam to ne čini nego samo zgrće još više. Bljak.
 2. avatar
  drvodjelja
  27.08.2011. 13:09
  Bitno da smo za arenu dali 89 milijuna eura.
 3. avatar
  jadranka kolac
  28.08.2011. 18:42
  Možemo i na taj način raditi, ali u tom slučaju gospodinu Bandiću netko treba objasniti kako kruh penzića košta jednako kao njegov ili predsjednika države, a o tajkunima da ne govorimo.
  Sram vas bilo Bandiću!
  Hoćete li uvesti i druge cijene hrane i odjeće i t.d. za umirovljenike?
  Hoće li starački dom koštati manje mene nego vas bogatune?
  Sram vas bilo Bandiću, još jednom, jer nekad sam vjerovala u vas.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh