Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2011. 10:20:51
KOKA BISERKA

Bandić solio pamet građanima o dijeljenju tereta krize

"Pa svima je već jasno. Manjina koja ima, koja se u utakmici rada i kapitala snašla, koja ima i koja u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće u životu sa onima koji nemaju."

Fotografija vijesti

Zanimljivo je objašnjenje cijene vrtića dao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavivši sinoć da je sramotno da manjina "koja ima i koja se u utakmici rada i kapitala snašla u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće s onima koji nemaju".

Bandić je to izjavio prilikom otvaranja obnovljene Petrinjske ulice na upit novinara o cijeni vrtića.

"Pa svima je već jasno. Manjina koja ima, koja se u utakmici rada i kapitala snašla, koja ima i koja u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće u životu sa onima koji nemaju." To je sramota, a posebno od onih koji se bave javnim poslom i politikom, iz Gradske skupštine pa nadalje", kazao je Bandić.

"Prvi put smo napravili prijedlog po principu socijalne pravde i solidarnosti. I sramota je da se na tom 'štajga'", dodao je i pozvao "one koji imaju" da u ovo teško i recesijsko vrijeme podijele krizu i teret krize s onima koji nemaju.

Ustvrdio je da je njegov prijedlog upravo na tom tragu.

Zastupnici Gradske skupštine su u srpnju većinom glasova ponovno odbili gradonačelnikov prijedlog novog načina naplate vrtića po kojemu bi cijena ovisila o mjesečnim primanjima obitelji, a mogla bi iznositi i do 2000 kuna, što je znatno više od dosadašnjih 400 kuna.

Gradski zastupnici su prihvatili zaključak klubova zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a kojim se od gradonačelnika traži da za iduću sjednicu u rujnu pripremi rebalans proračuna u dijelu koji se odnosi na cijene vrtića. Skupština traži da cijena vrtića ostane 400 kuna, a jaslica 200 kuna.

27.08.2011. 10:20:51
http://metro-portal.hr/bandic-solio-pamet-gradjanima-o-dijeljenju-tereta-krize/62615/