« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
OPA :)

USKOK traži da se Bandić vrati u zatvor i naplati mu se jamčevina

Milan Bandić je, prema navodima USKOK-a, prekršio pravila izlaska na slobodu uz jamčevinu, pa traže njegov povratak u istražni zatvor i naplatu 15 milijuna kuna jamčevine

Vraća li se Bandić u Remetinec
Vraća li se Bandić u Remetinec (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

USKOK

,

jamčevina

,

istražni zatvor

,

naplata jamčevine

Milan Bandić mogao bi se vratiti u istražni zatvor u Remetincu i ostati bez 15 milijuna kuna jamčevine jer USKOK tvrdi da je na slobodi poticao na malverzacije, promjene iskaza svjedoka i krivotvorenje dokumenata.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik, od prosinca 2014. do veljače 2015. godine, od svjedoka ispitanog u USKOK-u u kaznenom predmetu u kojem se protiv njega i više drugih okrivljenika vodi istraga, u dva navrata zatražio da promijeni iskaz, kao i da u vezi toga potpiše dokumente za koje je znao da nisu istiniti.

Ujedno se osnovano sumnja da je okrivljenik tijekom prosinca 2014. i siječnja 2015. godine, kao utemeljitelj i predsjednik Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, sačinio i vlastoručno potpisao antidatirani dokument, u kojem je neistinito naveo da se sve slike i skulpture koje su donirane spomenutoj Zakladi pohranjuju i skladište na adresama na kojima su i pronađene tijekom pretraga, iako je znao da navedene umjetnine nisu donirane spomenutoj Zakladi te da Zaklada nije vlasnik istih, već da su njegova imovina.

Takav krivotvoreni dokument je, u cilju da u žalbenom postupku pred Vrhovnim sudom Republike Hrvatske neistinito prikaže da predmetne umjetnine nisu njegovo vlasništvo, te time značajno oteža postupak dokazivanja i osiguranja oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom, putem odvjetnika dostavio sudu.

S obzirom na navedeno, a imajući u vidu da je okrivljenik postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo, USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika i naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske.', priopćeno je iz USKOK-a.

10.03.2015. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh