« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
GDJE JE NOVAC?

TLOS zarađuje, ali radnici ne dobivaju plaće

VIDEO - Radnici TLOS-a započeli su štrajk jer im poslodavac nije isplatio plaće iako narudžbi ima na pretek

Tlos
Tlos (Infopunkt.tv)
Više o

štrajk

,

plaće

,

isplata plaća

,

Tlos

Približno 200 radnika zagrebačke Tvornice laboratorijske opreme i stakla (TLOS) je od danas u štrajku zbog neisplaćenih plaća.

Posljednju su dobili u prvoj polovici lipnja, i to za prvu polovicu travnja. Poslodavac im je dužan i plaće za svibanj i lipanj, a naknadu za prijevoz ne dobivaju već godinu i pol, rekla je za Infopunkt.tv jedna od predstavnica štrajkaša i dugogodišnja radnica TLOS-a Danica Medved.

U TLOS-u nemaju svoj kolektivni ugovor, a veliki broj radnika zaposlen je na određeno vrijeme. Radnica Sidonija Ponjan je istaknula da poslodavac ne ispunjava ni druge zakonske obaveze prema zaposlenicima, koji su pošteno radili u tri smjene i vikendima.

Radnik Ivica Čuljat ističe da su problemi s plaćama počeli početkom ove godine, te da su radnici sada dotakli dno jer rade a ništa ne dobivaju. Radnici ističu kako bi razumjeli neisplaćivanje plaća kada ne bi imali posla, no proizvodnja ide, a plaća nema.

TLOS je privatizirana tvrtka u vlasništvu obitelji Peričić koja je trenutačno na godišnjem odmoru, tako da nitko od vlasnika nije mogao pred kamere Infopunkt.tv. 

20.07.2010. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh