« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
novi izvori

Bandić postaje glavni u zagrebačkoj Turističkoj zajednici

Milan Bandić nakon poraza u Gradskoj skupštini traži nove tvrtke kojima bi mogao biti na čelu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Ivo Jelušić

,

Turistička zajednica Grada Zagreba

,

APIS

Zagrebački gradonačelnik ovih se dana prihvaća novih poslova i funkcija nakon što je porazom u Gradskoj skupštini izgubio monopol nad Zagrebačkim holdingom. Naime, Bandić će od sada imati izravni nadzor nad Turističkom zajednicom grada Zagreba, piše Index.

S mjesta predsjednika Turstičke zajednice smijenio je svog dogradonačelnika Ivu Jelušića. Na čelo zagrebačkog turizma po zakonu je mogao sjesti i ranije ali očito da je tek sada kad mu gori pod petama došlo vrijeme za to.

Milanu Bandiću zanimljiva je postala i ancija APIS koja je zadužena za informiranje, pa je povukao vlastiti prijedlog za imenovanje Jelušića u člana odbora te agencije.

Navodno ni to nije dovoljno pa gradonačelnik istražuje u kojim još gradskim tvrtkama i organizacijama može biti instaliran kako bi se amortizirala šteta nakon poraza u Skupštini.

Očito je postao problem što Bandiću u Skupštini nije prošao rebalans gradskog proračuna i što je zagrebački SDP konačno poručio da ne može više gradski novac trošiti na svoju predsjedničku kampanju.

02.11.2009. 08:44:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh