« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
OPTUŽBE ZA LOPOVLUK

Bandić podnio privatnu tužbu protiv Meića zbog klevete

Zagrebački gradonačelnik izvijestio je da je putem svog odvjetnika podignuo privatnu tužbu za klevetu protiv Jurice Meića, zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

Jurica Meić

,

kleveta

,

privatna tužba

Meić je na toj sjednici prozvao Bandića za lopovluk pitajući koliko se nakrao i nije li ga zato strah Svevišnjega. "Nisam svadljiv čovjek niti se vodim po onoj: 'bum te tužil', no postoje trenutci kad čovjek ne smije ostati nijem i šutjeti i to je ovaj trenutak", kazao je Bandić na konferenciji za novinare u Tribinama grada Zagreba. Naveo je da su dva razloga zbog kojih će pokrenuti privatnu tužbu protiv Meića: zbog demokratske hrvatske higijene i zbog zaštite svog osobnog dostojanstva i integriteta kao čovjeka.

Podsjetivši kako 20 godina sudjeluje u izgradnji hrvatske demokracije i da je u tom razdoblju pet puta biran u gradsku skupštinu, četiri puta kao gradonačelnik i tri puta u Hrvatski sabor, te da je na taj način pridonio razvoju hrvatske demokracije i da "još nije rekao zadnju riječ", Bandić je naglasio: "Sve funkcije koje su iza mene na stranu, ali ugled, čast i poštenje su prije svega." "Živio sam i disao zagrebački i hrvatski zrak i prije tih funkcija i toplo se nadam da ću ga disati i nakon tih funkcija, ali gaziti po ljudima i ići ispod demokratskog standarda, govoriti rječnikom ulice, optuživati bez dokaza..., mislio sam da je u hrvatskoj demokratskoj praksi to iza nas, no očito nije", kazao je Bandić.

"Nisam se rodio kao gradonačelnik i nadam se da neću umrijeti kao gradonačelnik, ali obraz i ponos ne želim dovesti u pitanje i zato sam to učinio", zaključio je. Potvrdivši kako su danas predali privatnu tužbu protiv Meića za klevetu, Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik je najavio da će za svjedoka pozvati i predsjednika gradske skupštine Borisa Šprema koji je Meiću dao opomenu zbog izrečenog za skupštinskom govornicom na Bandićev račun.

Poslali su, kaže, i pismo predsjedništvu SDP-a da se o svemu očituje jer se do danas nisu ogradili niti je pokrenut disciplinski postupak protiv Meića. "Dok to ne dobijemo, možemo smatrati da je to i SDP-ovo stajalište jer je Meić zastupnik SDP-a u skupštini. Ako se SDP ne očituje ili ne pokaže svoje stajalište, kaznena prijava će se proširiti i na SDP", najavio je Krsnik. Krsnik smatra kako je tu također riječ o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti, a riječ je o povrjedi prava slobode birača. "Moj branjenik je neposredno izabran i to ćemo tumačiti i kao uvredu birača", kazao je Krsnik.

26.04.2011. 17:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh