« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SOCIJALNA OSJETLJIVOST

Bandić osniva fond za pomoć siromašnim Zagrepčanima

Nezavisni predsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik najavio je danas osnivanje posebnog fonda za pomoć najugroženijim stanovnicima grada Zagreba

(Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

fond za pomoć

Iz toga fonda trebalo bi se pomoći onima koji se nađu na samom dnu, bilo u vidu pomoći pri plaćanju režija, podstanarstva, kupovini drva za ogrijev ili sličnog, rekao je Bandić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su mu potporu u kandidaturi dali Matica umirovljenika Grada Zagreba i Stranka umirovljenika.

Europa je ovu godinu proglasila godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključivosti, podsjetio je Bandić dodavši kako će 2010. biti teža nego prošla godina, pa je stoga takav fond za pomoć i više nego potreban.

Također je demantirao špekulacije u javnosti o smanjenju cijena parkiranja uoči predsjedničkih izbora rekavši da je smanjenje cijena parkiranja u sve tri zone, rezultat promišljanja i realizacije smjernica gospodarskog oporavka i zaštite standarda Grada Zagreba, donesenih još ljetos. "Ljudi mogu smanjenje cijena parkiranja tumačiti kako god hoće, ali će imati 25 posto jeftiniju cijenu parkirnog sata i to je jedino važno", ustvrdio je Bandić.

Ističući kako brojni umirovljenici imaju sramotno niske mirovine, Bandić je podsjetio kako Zagrebu za 20.000 umirovljenika s mirovinama ispod 1.500 kuna, mjesečno, zavisno od razine mirovine, donira 200, 300 ili 400 kuna. Zagreb je, kako je podsjetio, osigurao besplatan prijevoz ne samo za đake i studente već i za 80 posto zagrebačkih umirovljenika.

Dajući potporu Milanu Bandiću, predstavnici Matice umirovljenika Grada Zagreba i Stranke umirovljenika, podsjetili su na narodnu izreku prema kojoj je onome tko pomaže umirovljenicima i starijima raj osiguran. Zbog onoga što je Bandić učinio za zagrebačke umirovljenike zaslužio je dva raja, poručili su predstavnici umirovljenika. (hina/metro-portal)

07.01.2010. 12:35:08
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivana Radic
    07.01.2010. 14:05
    Samo jedna od slicnih radnji M.Bandića je izbacivanje djece slabijeg imovnog stanja i slabijeg zdravlja iz doma Crvenog kriza na Sljemnu gdje se su u tjednim turnusima godisnje oporavljalo preko tisucu djece, pitajte drustvo "Nasa djeca" o njihovoj izgubljenoj bitci... Siromasnima puno uzme tajno malo dade javno joj joj banit
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh