« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
CRKVA PREOBRAŽENJA GOSPODNJEGA

Mitropolit Jovan održao Božićnu liturgiju u Zagrebu

Vjernici su pozvani da se odazovu na izbore za predsjednika hrvatske države te da svatko od njih po svojoj savjesti odluči za koga će glasovati

"Mir Božji, Hristos se rodi", čestitao je Božić pravoslavnim vjernicima mitropolit Jovan (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Vjernici Srpske pravoslavne crkve, koji slave Božić po julijanskom kalendaru, proslavili su danas blagdan Kristova rođenja u crkvi Preobraženja Gospodnjega, gdje je arhijerejsku liturgiju predvodio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan u zajedništvu sa svećenicima zagrebačke eparhije i Srpske pravoslavne općine.

Mitropolit Jovan vjernicima je čestitao Božić tradicionalnim pozdravom "Mir Božji - Hristos se rodi!". Pozvao je vjernike da se odazovu na izbore za predsjednika hrvatske države te da svatko od njih po svojoj savjesti odluči za koga će glasovati.

Također je vjernicima poželio da im ova godina bude ispunjena mirom i Božjim blagoslovom te da im život bude podnošljiviji, da se vesele i raduju svemu što im je Bog darovao. Na kraju svečane liturgije kao i svake godine pročitana je poslanica SPC-a koju ove godine upućuju svi mitropoliti i episkopi SPC-a s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem na čelu.

U poslanici koju je pročitao arhijerej Milenko Popović uz ostalo se ističe da se i ovoga Božića vjernici prisjete svih koji su u nevolji, stradalnika i prognanika i svih kojima je učinjena bilo kakva nepravda kako bi se utješili riječima "Hristos se rodi!".

"Božić nas sve i svagda poziva da živimo u bratoljublju i bogoljublju i u evanđeoskoj skromnosti držeći se novozavjetnog učenja da nikad ne činimo drugima ono što ne želimo da nama čine drugi. Molimo da novorođeni Knez mira iskorijeni rat, nasilje i nepravdu svuda u svijetu kako bi napokon zavladao mir i pravednost među svim ljudima i narodima na zemlji", navodi se, uz ino, u poruci. (hina/metro-portal)

07.01.2010. 13:27:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh