« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
GONG

Bandić i Kerum zloupotrebljavaju gradske resurse u kampanji

GONG je shvatio ono što svi znaju i vide, a od DIPa-a utopijski očekuje reakciju koja neće nikad doći

Dva brata uboga, jedan gori od drugoga
Dva brata uboga, jedan gori od drugoga (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

GONG

,

Željko Kerum

,

kampanja

Udruga GONG uočila je niz slučajeva zlouporabe javnih resursa u izbornoj kampanji za lokalne izbore, posebno u Zagrebu i Splitu, te očekuje da nadležne institucije istraže i sankcioniraju te slučajeve, izjavio je danas izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić.

Zelić je Hini objasnio da je aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se natječe za još jedan gradonačelnički mandat, prikazan na plakatima s logotipom Grada Zagreba.

'U Zagrebu su dijeljeni i letci o samopregledu dojke, na kojima, uz upute o samopregledu, stoji i pozdrav gradonačelnika i logotip Grada', upozorio je Zelić, naglasivši da pitanje korištenja logotipa nije toliko važno koliko činjenica da je riječ o financiranju kampanje gradskim novcem.

Ustvrdio je da i aktualni splitski gradonačelnik Željko Kerum u kampanji zloupotrebljava gradske resurse, odnosno da gradske urede koristi za organiziranje izbornih skupova, na koje moraju ići svi zaposlenici gradske uprave.

'Bandića i Keruma bit će i drugdje po Hrvatskoj, ali ono što je problem je činjenica da nadležna izborna povjerenstva ne reagiraju na takve pojave. Od institucija tražimo da te slučajeve istraže i sankcioniraju', poručio je Zelić.

14.05.2013. 16:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh