Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2013. 16:26:00
GONG

Bandić i Kerum zloupotrebljavaju gradske resurse u kampanji

GONG je shvatio ono što svi znaju i vide, a od DIPa-a utopijski očekuje reakciju koja neće nikad doći

Dva brata uboga, jedan gori od drugoga
Dva brata uboga, jedan gori od drugoga (Arhiva)

Udruga GONG uočila je niz slučajeva zlouporabe javnih resursa u izbornoj kampanji za lokalne izbore, posebno u Zagrebu i Splitu, te očekuje da nadležne institucije istraže i sankcioniraju te slučajeve, izjavio je danas izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić.

Zelić je Hini objasnio da je aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se natječe za još jedan gradonačelnički mandat, prikazan na plakatima s logotipom Grada Zagreba.

'U Zagrebu su dijeljeni i letci o samopregledu dojke, na kojima, uz upute o samopregledu, stoji i pozdrav gradonačelnika i logotip Grada', upozorio je Zelić, naglasivši da pitanje korištenja logotipa nije toliko važno koliko činjenica da je riječ o financiranju kampanje gradskim novcem.

Ustvrdio je da i aktualni splitski gradonačelnik Željko Kerum u kampanji zloupotrebljava gradske resurse, odnosno da gradske urede koristi za organiziranje izbornih skupova, na koje moraju ići svi zaposlenici gradske uprave.

'Bandića i Keruma bit će i drugdje po Hrvatskoj, ali ono što je problem je činjenica da nadležna izborna povjerenstva ne reagiraju na takve pojave. Od institucija tražimo da te slučajeve istraže i sankcioniraju', poručio je Zelić.

14.05.2013. 16:26:00
http://metro-portal.hr/bandic-i-kerum-zloupotrebljavaju-gradske-resurse-u-kampanji/78119/