« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
fejs na trgu

Bandić daje pozornicu za prosvjed

Bandić u zadnji čas odlučio dati pozornicu Facebookovcima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

bojno polje facebook

,

prosvjed Facebook

,

facebook prosvjed Zagreb

,

Grad ne da pozornicu

Pitanje koje su svi postavili nakon što je Bandić dao Thompsonu Trg bana Jelačića dobilo je još par dodatnih upitnika i uskličnika nakon odluke da prosvjednici ne mogu na pozornicu na Trgu. Cijeli dan slušamo SDP-ovce kako podupiru prosvjede, žele im se pridružiti i slično, no zagrebačka organizacija te stranke oduvijek ima specifično shvaćanje socijaldemokracije.

Organizatori zagrebačkog prosvjeda tvrde da Ured za komunalne poslove grada Zagreba ne želi ustupiti pozornicu za održavanje prosvjeda Stegnite vi svoj remen, bando lopovska.  

Oni su od Koncertne direkcije Zagreb, koja na Trgu bana Jelačića ima božićni program, tražili da im ustupe pozornicu na sat vremena za potrebe prosvjeda. Koncertna direkcija je na to pristala, no kako je pozornica vlasništvo Grada, aktiviste su zamolili da suglasnost za korištenje traže i od gradskih vlasti.

- Kad sam došao u Poglavarstvo, rečeno mi je da je bina namijenjena za božićne koncerte, a ne za prosvjed te da oni takvu suglasnost neće dati. Ipak, rekli su da možemo sve dogovoriti s Koncertnom direkcijom ako imamo dozvolu policije za održavanje prosvjeda. Mi smo dozvolu policije dobili, ali ne želimo da netko od tih ljudi u ponedjeljak dobije otkaz zato što nam je dao binu na korištenje - rekao je Josip Dell'Olio, koordinator prosvjeda za Zagreb.

U Uredu pak kažu da nisu dobili nikakav službeni zahtjev za korištenje pozornice, nego za održavanje prosvjeda. - Sve dozvole o održavanju prosvjeda organizatori moraju prijaviti policiji. Mi s time nemamo ništa, a za binu zahtjev nismo niti dobili - rekao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda.

Ma što od toga bilo istina, sigurno je samo da se u Zagrebu radi tako da se pokuša ne zamjeriti nikome, Sanaderu pogotovo. Možda ovoga puta građani ipak uspiju promijeniti takav stav.

Očekivano, Bandić uvijek ima uši na zemlji kao Indijanac, i čuo je topot kopita Facebook konjice koja mu je skoro dotutnjala do glave. Na sebi svojstven način, odlučio je Djeda Božićnjaka/Mraza/Sv. Nikolu premjestiti u šator na Trgu, a pozornicu prepustiti prosvjednicima. S figom u džepu, naravno.

(metro-portal)

03.12.2008. 21:57:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    04.12.2008. 09:06
    SVI NA PROSVJED! Ne izrodi li se ovo u revoluciju, najebali smo od bande lopovske koja više ne preza ni od čega. http://www.youtube.com/watch?v=GTWDKWdU7T0&feature=email
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh