« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Novo elitno naselje na zapadnom ulazu

Predstavljen projekt naselja "Samoborski vrtovi"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Samobor

,

Samoborski vrtovi

,

novo elitno naselje

,

gradnja kuća i stanova

,

gradnja novog naselja

,

tvrtka PORR

Samoborski vrtovi, projekt novog stambenog naselja koje će se graditi u blizini Samobora, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare koju su organizirali investitori.

To su Atia group, međunarodna tvrtka koja se bavi razvojem na tržištu nekretnina i građevinska tvrtka PORR Hrvatska, dio istoimenog austrijskog koncerna.

Obje tvrtke već su poznate na hrvatskom tržištu. PORR sudjeluje u nizu infrastrukturnih i drugih građevinskih zahvata, a Atia Group sudjelovala je u projektu obiteljskih naselja Villa Park i Villa Del Mar u Istri.

Ukupna investicija u gradnju naselja, koje će imati 320 kuća i koje će se prostirati na osam hektara, je 60 milijuna eura. Investitori je dijele ravnomjerno u odnosu 50:50 posto. Početak gradnje, koja bi trebala trajati godinu i pol, investitori predviđaju za jesen 2009. godine.

Prodaja kuća i stanova povjerena je tvrtki Kastel nekretnine. Njezin prvi čovjek Dubravko Ranilović kaže da će se glavni tip kuće od 130 četvornih metara prodavati po 200.000 eura, a cijena će s obzirom na površinu i opremljenost rasti do 250.000 eura. Cijena stanova bit će od 80.000 do 150.000 eura.

Potpredsjednik Atia grupe za Europu Shalom Atia kaže da su to povoljne cijene jer će kupci za cijenu trosobnog stana u širem centru Zagreba moći kupiti četverosobnu kuću s vrtom u blizini grada. (hina/metro-portal)

02.12.2008. 14:36:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh