« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
TEST SOLIDARNOSTI

Ban Ki-moon traži još pomoći za Pakistan

"Narod Pakistana može računati na našu pomoć te pomoć drugih zemalja", izjavila je američka državna tajnica Hillary Clinton

Ban Ki-moon
Ban Ki-moon (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Ban Ki-moon

,

UN

,

financijska pomoć

,

muzej rezanaca

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon zatražio je u nedjelju "hitan odgovor" međunarodne zajednice za dodatnu pomoć Pakistanu, na međunarodnom sastanku u UN-u o pomoći Pakistanu poharanom katastrofalnim poplavama. "Zahtijevam hitan odgovor", izjavio je Ban u prisustvu američke državne tajnice Hillary Clinton i 25 drugih ministara vanjskih poslova koji su sudjelovali na tom sastanku.

Ban je govorio o "globalnoj nevolji, globalnom izazovu i globalnom testu solidarnosti". Ta je nevolja, naglasio je on, zadesila "dio svijeta čija je stabilnost u interesu svijeta". Sastanak se održavao dok je UN u petak uputio apel za rekordnu pomoć od dvije milijarde dolara za Pakistan ili četiri puta više od prvotnog zahtjeva.

Clinton je naglasila kako "očito ima puno posla" kako bi se pomoglo Pakistanu. "Vraćanje zemlje u normalu zahtijevat će vremena. Narod Pakistana može računati na našu pomoć te pomoć drugih zemalja", dodala je ona. SAD je već dao pomoć u visini 340 milijuna dolara, objasnila je ona. (hina/metro-portal)

20.09.2010. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh