« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DOBROSUSJEDSKI ODNOSI

Bajs pozvao turiste iz Srbije da ljetuju u Hrvatskoj

Na sajmu turizma u Beogradu ministar je naglasio kako u Hrvatskoj ne postoje turisti prvog i drugog reda te da svi mogu očekivati maksimalnu kvalitetu usluge

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix)
Više o

Damir Bajs

,

sajam turizma

,

turistički sajam

,

hrvatski turizam

,

Niko Bulić

,

srpski turisti

Ministar turizma Damir Bajs u četvrtak je na turističkom sajmu u Beogradu, na predstavljanju Hrvatske kao turističkog odredišta, pozvao turiste iz Srbije da provedu odmor u Hrvatskoj, obećavši im dobru uslugu, sigurnost i gostoljubivost.

Na predstavljanju Hrvatske na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Bajs je ukazao na porast broja srbijanskih turista tijekom proteklih godina te naglasio kako u Hrvatskoj ne postoje turisti prvog i drugog reda, kao i da svi mogu očekivati "vrijednost za svoj novac" i maksimalnu kvalitetu usluge.

Bajs je izjavio i kako je u Beogradu sa srbijanskim ministrom gospodarstva Mlađanom Dinkićem razgovarao o mogućnosti zrakoplovnog povezivanja Beograda sa Zagrebom i Dubrovnikom, kao i drugim odredištima, uz postojeću zračnu vezu između Beograda i Puzle.

Spomenuo je i mogućnost letova između hrvatskih gradova i Niša. Dozvole za letove nisu problem, ali zrakoplovne kompanije same odlučuju o zahtjevu za dozvolu sukladno svojim komercijalnim interesima, izjavio je hrvatski ministar turizma. Spomenuo je i kako je s Dinkićem razgovarao o razvitku turističkih potencijala dviju zemalja na Dunavu.

Ravnatelj Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić na predstavljanju je izjavio kako je u Hrvatskoj u 2009. boravilo 88,794 tisuća srbijanskih turista s 440,738 noćenja što je, prema Bulićevim riječima, nastavak trenda porasta broja srbijanskih gostiju zabilježenog u proteklim godinama.

Bulić smatra da je povećani broj turista iz Srbije rezultat dobre promidžbe, te je za sezonu 2010. najavio pojačanje promidžbenih aktivnosti Hrvatske na srbijanskom tržištu, između ostalog i kroz kampanje u tisku i elektroničkim medijima te studijskim putovanjima za srbijanske novinare i djelatnike u turističkim agencijama.

Tijekom prezentacije potpisani su i prvi ugovori o udruženom oglašavanju s četiri srbijanske turističke agencije.

Na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 32. IFT-u, koji je otvoren u srijedu, među 850 izlagača iz 40-ak zemalja prvi se put nacionalnom prezentacijom u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) predstavlja i hrvatski turizam. Sajam traje do 28. veljače, a na hrvatskom štandu osim HTZ-a nastupaju i brojne hrvatske turističke i prijevozničke tvrtke te turističke zajednice. (hina/metro-portal)

25.02.2010. 16:18:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh