« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZAKON O GOLFU

Čičak: Bajs je glup ili korumpiran

POGLEDAJTE VIDEO - Sanader je stvarao pritisak na HHO da povuče istragu o Zakonu o golfu

(Boris Arbanas / CROPIX )
Više o

Damir Bajs

,

Ivan Zvonimir Čičak

,

Zakon o golfu

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak dao je ultimatum Vladi od sedam dana za povlačenje Zakona o golfu inače će slučaj internacionalizirati i prijaviti europskoj komisiji kao dokaz korumpiranosti Vlade i države.

Na konferenciji za medije Čičak je pojasnio kako je ZOG paravan za betonizaciju apartmanizaciju obale te da nigdje u svijetu prilikom gradnje golf terena nije ostavljeno da se na 25 posto prostora grade ugostiteljsko-turistički sadržaji.

Prvi čovjek HHO-a zapitao se zašto nijedno od 60 igrališta koja bi se trebala graditi nije u Slavoniji, Lici ili Zagrebu, već su sva na obali.

Također je optužio ministra turizma Damira Bajsa da je u sinoćnjoj emisiji 'Otvoreno' lagao hrvatsku javnost rekavši da je samo pet posto od ukupne površine igrališta predviđeno za gradnju, dokumenti koje HHO posjeduje govore da je riječ o 25 posto površine.

'To može govoriti samo glup ili korumpiran čovjek', rekao je Čičak za Bajsa. Čičak je spomenuo i bivšeg premijera Sanadera za kojeg kaže da je izravno bio zainteresiran za Zakon o golfu te je pritiskao HHO da odustane od istrage u ovom predmetu.


23.04.2010. 14:12:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh