« Biznis
objavljeno prije 12 godina
WTF?!

Bailout španjolskih banaka koštat će 100 milijardi dolara

Još jedna pohlepna ekipa bit će sanirana novcem poreznih obveznika, bez obaveza štednje ili bilo kakvih sankcija za svinjarije

Nažalost, i opet se bacaju novac u bunar pohlepe
Nažalost, i opet se bacaju novac u bunar pohlepe (Arhiva)
Više o

banke

,

Španjolska

,

bailout

,

dokapitalizacija

,

europski fond

Europski diplomatski izvori u Bruxellesu objavili su u subotu navečer, nakon telefonskih konzultacija ministara financija eurozone, kako bi se španjolske posrnule banke mogle dokapitalizirati iznosom koji bi mogao dosegnuti 100 milijarda eura, nakon što Španjolska podnese formalni zahtjev za europskom financijskom pomoći.

Ministri financija eurozone obavili su jedan krug telefonskih konzultacija u subotu poslijepodne, a konačnu odluku donijet će tek kad Španjolska formalno podnese zahtjev.

Kao što je želio Madrid eurozona neće odrediti španjolskoj vladi novi plan mjera štednje u zamjenu za pomoć, potvrdio je jedan izvor. Španjolska je već pokrenula nekoliko mjera štednje kako bi smanjila javni deficit.

Prema europskim izvorima uključenim u konzultacije, Španjolska je rekla da ne želi da se Međunarodni monetarni fond (MMF) uključi u rješavanje problema njezinih banaka.

Španjolska bi po nekim izvorima mogla zatražiti pomoć tek nakon što dobije analizu neovisnih konzultantskih kuća o tome koliki je iznos potreban za dokapitalizaciju njezinih banaka, što se očekuje za nešto više od tjedan dana.

09.06.2012. 21:30:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marin
    10.06.2012. 14:55
    Sve je to jako lijepo osmišljena igrica na koju su nasjeli svi bezveznjaci.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh